Не беше представена нито една работеща мярка за подпомагане на

...
Не беше представена нито една работеща мярка за подпомагане на
Коментари Харесай

Заведенията: Управляващите оставиха без работа най-ваксинираната част от населението

Не беше показана нито една работеща мярка за подкрепяне на бизнеса, акцентират от БАЗ и СЗБ

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват откровеното си неразбиране от решението на българското държавно управление да остави без работа най-високоваксинираната част от популацията. А точно – трудещите се в секторите, за които от месеци важи условието за „ зелен документ “.

Това се споделя в позиция на двете браншови организации на заведенията у нас.

" На нас тази логичност в действителност ни убягва – да задължиш работещите в даден бранш да се имунизират, по-късно да им кажеш, че не е имало смисъл и да ги затвориш, ограничиш и оставиш без прехранване, за нас, за нашите клиенти и за обществото е безусловно неверно, нездравословно, нелогично и даже антиваксърско ", акцентират от БАЗ и СЗБ.

А ние ще отстраняваме " зеления документ " при 60% имунизирани??? Дами и господа, в нашия бранш 8 от 10 индивида са с ваксини! Това не прави ли 80%, питат от там.

След въвеждането на „ зеления документ “ болшинството от чиновниците в нашия бранш се имунизираха, което увеличи доста и междинния % за страната. Сега следва те още веднъж да бъдат лимитирани в правото си на труд за сметка на голям брой сфери, в които „ зелен документ “ не се изисква и респективно доста малко хора се имунизират.

Това е следващо отбиване на българите от процеса за имунизация, се показва в позицията на двете браншови организации.

Може да не сте наясно, само че с дейностите си удряте освен заведенията! Удряте и събитийната активност и голям брой проведени към този момент концерти и събития, за които са продадени билети. Това е една доста необятна мрежа от актьори, реализатори, механически екипи, охранители, рекламни организации, транспортни компании, почистващи компании и други Всички те досега, работили със „ зелен документ “, в този момент са на улицата.

И желаем да напомним, че макар закъснелите решения за „ зелен документ “ в Народното събрание, Министерски съвет, държавната и общинска администрация, в един миг се появи дата 24 януари, при която той да важи най-малко за част от тях. Това е на следващия ден. Молим за отговор – вкарва ли се подобен някъде от на следващия ден и къде тъкмо?

И последно, само че не по значимост – показани бяха няколко здравни проекта. Тяхната логичност и успеваемост не е от нашата компетентност, въпреки че имаме основателни подозрения за правотата им. Но не беше показана нито една работеща мярка за подкрепяне на бизнеса. Всичко, което видяхме до в този момент е зле модифицирано остаряло с явната цел да не можем да се възползваме от него заради непостижимите условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР