Не беше най-добрият ми резултат – призна Мирела Демирева след

...
Не беше най-добрият ми резултат – призна Мирела Демирева след
Коментари Харесай

Демирева: За мен е най-важно да скачам на 2 метра

Не беше най-хубавият ми резултат – призна Мирела Демирева след четвъртото място в Париж. – За по-големите височини ми би трябвало повече място, в този момент не ми бе задоволително за разбега. Но за мен е значимо да скачам на два метра, а не да преодолея 197 сантиметра.

На шампионата от Диамантената лига във френската столица олимпийската вицешампионка фиксира 194 см. Тя пропусна 197 см и подвигна летвата на 2 метра, само че направи три фаула, въпреки че в Стокхолм при започване на юни преодоля сполучлива гросмайсторската граница.
Следващият старт за Демирева ще бъде на 13 юли в Рабат (Мароко).

А рускинята Мария Ласицкене записа 45-та поредна победа в Париж в скока на височина. Тя прелетя на 2,04 метра, което е най-хубав резултат в света за сезона. С това двукратната международна шампионка усъвършенства и върха на шампионата, подложен от хърватката Бланка Влашич (2,02 м) през 2010-а. Ласицкене опитва и на 2,08 м, само че несполучливо, въпреки че бе доста близо в третия опит. Толкова през 2009-а скочи Влашич, а международният връх от 209 см се държи от легендата Стефка Костадинова към този момент повече от 30 година

Личното достижение на рускинята е 206 см от предишния сезон.
„ Чувствах се доста добре над летвата на 2,08 метра – сподели Ласицкене. – Знам по какъв начин работя, просто би трябвало да продължа да скачам. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР