Не бе прието предложението за средства за увеличение на заплатите

...
Не бе прието предложението за средства за увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри увеличаване на максималния размер на новия държавен дълг

Не бе признато предлагането за средства за нарастване на заплатите на администрацията на Народното събрание

Бюджетната комисия утвърди предлагането на ръководещите в плана на актуализацията на бюджета за тази година да се планува увеличение на оптималния размер на новия държавен дълг от 7,3 милиарда лева на 10,3 милиарда лева, оповестява.

"Гласувахме за увеличение на тавана на дълга, с цел да има в страната ликвидност при рецесиите, без значение кой ще ръководи ", съобщи Йордан Цонев – Движение за права и свободи.

Преди това от бюджетната комисия одобриха средствата от нарастването на приходите от Данък добавена стойност да са планувани за спомагателните оферти за финансова поддръжка за Богословския факултет и Зографския манастир, за театралните изкуства, за ДАНС, отчасти и за две лечебни заведения, като за тях средствата ще се допълват и от парите за имунизациите.

Създаден бе и нова област "Регионална политика " за финансови разноски на общините посредством увеличение на целевата дотация за финансови разноски, разпределена по общини, дотация за 2022 година, по отношение на предлагането за 100 милиона лв. в допълнение за общините. Прието бе и предлагането за 30,3 млн. лв. за увеличение на трудовото заплащане на чиновниците в делегираните от страната действия, общинската администрация посредством нарастване на стандартите за финансиране.

Не бе признато предлагането за средства за нарастване на заплатите на администрацията на Народното събрание.

По предложение на обществения министър в оставка Георги Гьоков комисията одобри в преходните и заключителните разпореждания на плана на актуализация на бюджета за тази година да се запише, че в границите на бюджета на ДОО за тази година средства за личен състав на НЗОК могат да се усилят до 5,5 млн. лв.. Министърът изясни, че става дума за най-много 10 на 100 нарастване на заплатите в НЗОК. Предложението бе припознато от народен представител.

Комисията утвърди 150 млн. евро за нови заемни съглашения за вложения на „ Булгартрансгаз “ от 382 млн. евро по три плана (разширение на потенциала на ПГХ „ Чирен “ – 207 586 411 евро, междусистемна газова връзка България – Сърбия - 49 071 661 евро и 125 334 000 евро за отговорности на сдружението по отношение на Законодателно предложение на Европейска комисия за изменение на правилник по отношение на ограниченията за гарантиране на сигурността на доставките на газ. Бяха утвърдени и 150 млн. евро по нови заемни съглашения за вложения на „ Булгаргаз “.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова и сегашен народен представител от ПГ на "ГЕРБ-СДС " се притеснява, че парите за „ Булгаргаз “ в действителност ще се употребяват, с цел да може публичният снабдител да заплати еднократно предплатено сумата за доставка на природен газ.

Румен Гечев от ПГ на "БСП за България " попита какъв брой този средства ще отидат за гаранции по капиталови планове и какъв брой за предплащания на доставки на природен газ.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев отговори, че "Булгаргаз " би трябвало да заплати доставките на полутечен газ предплатено. Другото, което би трябвало да се регистрира, е, че "Топлофикация-София " продължава да не заплаща постоянно на "Булгаргаз ".

Заместник-министърът на енергетиката в оставка Пламен Данаилов добави, че отговорностите на "Топлофикация София " към "Булгаргаз " за доставки на природен газ основават огромен ликвиден проблем за публичния снабдител на "синьо гориво ".

В последна сметка се одобри публицистичното предлагането на Румен Гечев от "БСП за България " и на ръководителя на комисия Любомир Каримански парите с цел да бъдат за нови заемни съглашения за заплащания на "Булгаргаз " и нови заемни съглашения за вложения на "Булгартрансгаз ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР