Не бързайте, не говорете неясно, не губете контакта с очи

...
Не бързайте, не говорете неясно, не губете контакта с очи
Коментари Харесай

Трикове да говорим пред публика убедително

" Не бързайте, не говорете неразбираемо, не губете контакта с очи и не се прегърбвайте. Вместо това използвайте добре премислен език. Правете паузи. Дръжте главата си изправена. Носете невидимата си корона . " Това са единствено част от препоръките, които Гревил Джанър - английски политик с дълга кариера, дава в знаковата си книга " Изкуството да приказваме " .
 Снимка 449206

Джанър е създател на доста книги, които целят да подкрепят всеки новак оратор или предприемач. Защото всички знаем, че в основата на всеки бизнес е положителната връзка. Книгата е комфортен справочник с практични препоръки и техники за преодоляване на напрежението пред аудитория и вярното структуриране на речите или презентациите ни.

Една от забавните тематики в " Изкуството да приказваме " е за смисъла на паузите и за това да не бързаме с концепцията да се отървем по-бързо от вниманието на аудиторията. Това отличава дилетанта от положителния оратор . Последният в никакъв случай не упреква различен за грешките си и не се извинява. " Разберете по кое време да мълчите и по кое време да извисите глас. Магическата пауза акцентира думите, които следват. "

" Изкуството да приказваме " (23 лева.) е в книжарниците от изд. Locus .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР