"Не бъди глупак" - това е заглавието на американски пропаганден

...
"Не бъди глупак" - това е заглавието на американски пропаганден
Коментари Харесай

Не бъди глупак - антинацистката пропаганда, която заживя втори живот

"Не бъди простак " - това е заглавието на американски агитационен филм от времената на Втората международна война, който през последните дни необятно се споделя в обществените мрежи.

Причината е ескалацията на напрежението в Съединени американски щати сред крайнодесни политически организации и техните съперници. В събота жена беше убита в град Шарлотсвил, откакто нацист мина с колата си през навалица на антирасистка проява.

Нацистът от Шарлотсвил биел майка си

Ку-клукс-клан и извънредно десни вилняха в Съединени американски щати, има жертви

Политическите борби дадоха нов живот на филмът от 1943, прицелващ се в американските нацисти. По това време Съединени американски щати водят война с Германия в Европа и видеото е част от антихитлеристката акция на военното министерство.



То стартира с крайнодясна проява, на която жарък оратор се пробва да убеди аудиторията си, че Америка няма да се оправи, до момента в който в нея има "негри, пришълци, католици и масони ".

Повечето от хората в тълпата са скептични към нацистките послания, само че един от американците в нея е слисан, защото допреди малко е вярвал в приказките на оратора. Един маджарски преселник влиза в ролята на разсъдъка и му изяснява, че по същият метод Хитлер е разделил и излъгал немското общество.

Посланието на пропагандния клип е, че американците могат да изгубят страната си, в случай че се отдадат на омразата.

Тук можете да видите цялостната версия на кино лентата:

Check this channel out! Anti-Fascist film 1947https://t.co/fjKNgrL05n
— ♛Lady Enchanted♛ (@LadyEnchanted) August 15, 2017
"Тези, които не помнят историята, са обречени да я повторят ",

гласи коментар на консуматор, споделил клипа в обществените мрежи.

Други означават контраста сред позицията на американското държавно управление при започване на 40-те и реториката на настоящия президент Доналд Тръмп.

Тръмп осъди насилието в Шарлотсвил и назова расизма "зло ", само че действително се радва на поддръжката на обичайни крайнодесни организации като "Ку-Клукс-Клан " и по-новите "alt-right " (алтернативно десни) придвижвания.



Причината са някои от заявените проекти на президента, като това да построи стена по границата с Мексико, да понижи обществените заплащания за имигранти, както и спорната му възбрана за влизане на хора от Близкия изток.

Много от подкрепящите Тръмп придвижвания са надалеч по-крайни и са директни расисти, които намерено се борят за предимство на бялата раса или я считат за дискриминирана. Други (виж последното видео) не харесват президента, тъй като е "дал щерка си на евреин " - визирайки зета и консултант на Тръмп Джаред Къшнър - и желаят "много по-голям расист " в Белия дом.

"В тази страна всички принадлежим към някое малцинство ", споделя гласът на разсъдъка в завършека на държавния боен филм. "Имаме право да бъдем това, което сме и да споделяме каквото мислим, тъй като тук имаме лична независимост. Това е на практика и скъп метод на живот. Трябва да пазим свободата на всички, тъй като другояче ще изгубим нашата лична ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР