Не аз определям датата за изборите този път – 4

...
Не аз определям датата за изборите този път – 4
Коментари Харесай

Радев за Изборния кодекс: Хубав или лош, той е стъпка към по-честни избори

Не аз дефинирам датата за изборите този път – 4 юли беше безусловно невъзможна, а за след 11 юли не можеше да се отсрочва. Това сподели президентът Румен Радев по време на чуването на номинираните за членове на Централната изборна комисия (ЦИК).

По думите му датата е предопределена от дейностите на партиите в 45-ото Народно заседание – невъзможността да излъчат държавно управление, както и периодите в Изборния кодекс.

„ Трябва да имате опция да разгърнете една пълноценна хронограма. Знаете, че 4 юли е безусловно невъзможна дата, вие няма по какъв начин да се справите, тъй като автоматизирано нарушавате закона. Не можем да отлагаме и след 11 юли, тъй като има искания, че повече не може да стои тази политическа настройка. Не върви и държавното управление в оставка да стои още дълго време “, разгласи Радев.

Той подсети, че до момента у нас не са правени избори през юли, август и първата половина на септември, като се изключи един избор – на 5 юли 2009 година

„ Успяхме да стигнем до градивно решение. Удовлетворен съм, че мислите в този дух и жанр. Ще има мой декрет в период с една специфичност, че той би трябвало да стане дружно с оповестяването на служебното държавно управление. Моля ви да започнете координацията и единодействието си от в този момент “, обърна се Радев към номинираните за членове на ЦИК.

Радев разяснява и изборния кодекс.

" Хубав или неприятен, Изборният кодекс е стъпка към налични, по-честни, по-прозрачни избори ". Това каза президентът Румен Радев на общественото чуване на " Дондуков " 2 на управлението и членовете на ЦИК.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР