Не 350, а 100 жители да е минимумът, който да

...
Не 350, а 100 жители да е минимумът, който да
Коментари Харесай

100 души ще са нужни за избор на кмет, реши правната комисия

Не 350, а 100 поданици да е минимумът, който да разрешава избори за кмет. Това предложение на Мая Манолова бе подкрепено единомислещо с 12 гласа " за " от депутатите в правната комисия на днешното съвещание, отдадено на промени в, написа.
Изненадващото е, че предлагането на Манолова не бе утвърдено на първо четене, а през днешния ден получи цялостна поддръжка. Депутатите обаче споделиха " не " на гласуването по пощата. Според признатия към този момент в зала законопроект на ръководителя на Народното събрание Ива Митева сънародниците ни в чужбина би трябвало да гласоподават по пощата единствено в страните, които оферират този метод за гласоподаване, като Съединени американски щати и Холандия да вземем за пример.
 Президентът да назначава 15-членна ЦИК, реши правната комисия Президентът да назначава 15-членна ЦИК, реши правната комисия
Президентът да назначава членовете на Централната изборна комисия по предложение на парламентарните партии, само че по избрана от нег...
Бюлетините пък би трябвало да се изпращат до консулствата ни в съответната страна, където да се обитава СИК. Тази точка от законовите оферти провокираха плевел спор. Колко членна ще е СИК? Колко време ще се проят бюлетините? Това бяха част от въпросите.
" Въпросът за гласуването по пощата би трябвало категорично да бъде уредено в ИК. Не може ЦИК да дефинира изискванията за гласоподаване. Как ще бъдат предоставени бюлетините? Всичко това не може да бъде оставено в ръцето на ЦИК ", сподели пред депутатите ръководителят на ЦИК Александър Андреев. Така се стигна даже до оферти да се командироват преброителни комисии от ЦИК в консулствата и посолствата ни, само че концепцията по този начин и не беше призната. С неизясненост бе признато основаването на 32-и МИР " Чужбина ". Депутатите одобриха предлагането, само че не одобриха по какъв начин се образуват мандатите в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР