Централната избирателна комисия (ЦИК) напомня, че днес до 17.00 часа

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) напомня, че днес до 17.00 часа
Коментари Харесай

Болници, затвори и кораби заявяват секции в ЦИК до края на работния ден


Централната изборна комисия (ЦИК) припомня, че през днешния ден до 17.00 часа изтича срокът, в който ръководителите на лечебни заведения, на домове за остарели хора, на пандизите и капитаните на плавателни съдове под българско знаме следва да образуват изборни секции в ръководените от тях институции. Това става при съществуване на не по-малко от 10 гласоподаватели.

Информацията за формираните секции и направените изборни описи неотложно се изпраща на съответната Районна изборна комисия.

От ЦИК уведомяват районните изборни комисии и кметовете на общини, че неотложно на интернет страниците на комисиите и на общините и посредством средствата за всеобщо осведомление следва да се оповестят ограниченията, позволяващи на гласоподавателите с повредено зрение и усложнения в напредването да упражнят правото си на глас в съответната изборна секция.

ЦИК заяви още, че в деня на изборите на територията на цялата страна от 7.00 до 20.00 часа, а там където гласуването продължава и по-късно, само че не по-късно от 21.00 часа, ще бъде прекратено видеонаблюдението в пространствата, където работят секционните комисии. ЦИК реши камерите да бъдат изключени, ще се закрият и техните обективи. Контрол по решението ще реализират районните изборни комисии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР