Европейската комисия ще представи днес докладите за напредъка на България

...
Европейската комисия ще представи днес докладите за напредъка на България
Коментари Харесай

България в очакване на позитивен доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка



Европейската комисия ще показа през днешния ден отчетите за напредъка на България и на Румъния по механизма за съдействие и инспекция.Най-вероятно това няма да бъдат последните отчети. Очакванията са Европейска комисия да изрази подготвеност за прекратяването на механизма в досегашния му тип в идващите месеци, в случай че изискванията за това бъдат изпълнени. Докладът ще съдържа оценка на осъществяването на рекомендациите, които комисията насочи през 2017 година. Не се чака да бъдат направени нови рекомендации, предава Българска телеграфна агенция.

Комисията ще заяви, че е приключило наблюдението над България по половината индикатори. Ще бъде посочено, че нашата страна е изпълнила условията за въвеждане на законодателство за независимостта и отчетността на правосъдната система; за приемане и използване на нов закон за правосъдната власт и на нов цивилен процесуален кодекс; за използване на тактика за битка с проведената престъпност, ориентирана към тежките закононарушения, прането на пари, както и към непрекъснатото лишаване на имущество от незаконна активност. По останалите три индикатора за нашата страна ще бъде регистриран прогрес. Докладът още веднъж ще засегне въпроса с медийната среда.

В обедните часове Европейският парламент ще одобри резолюция, в която ще призове Румъния да не трансформира законодателството в ущърб на битката с корупцията. Не се чака Екологичен потенциал да призове против Букурещ да бъде задействан член 7 от контракта за Европейски Съюз - отнемане от право на глас.

Утре Екологичен потенциал ще разиска нуждата от въвеждането на общоевропейски механизъм за наблюдаване на положението на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права. Очаква се евродепутатите да призоват Европейска комисия да изготвя годишни отчети за корупцията в Европейски Съюз. Екологичен потенциал регистрира, че комисията към този момент е предложила отсега нататък отпущането на средства от Европейски Съюз да бъде обвързано с върховенството на закона.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР