Ако държавата се затвори сега, това може да намали новите

...
Ако държавата се затвори сега, това може да намали новите
Коментари Харесай

Локдаун няма да реши трайно кризата, обяви Кацаров



Ако страната се затвори в този момент, това може да понижи новите случаи,но няма да реши трайно броблема с вируса. Това съобщи здравният министърСтойчо Кацаров по време на срещата при президента поради коронавирус рецесията.

Държавният глава събра част от министрите и изиска ясни отговори и по-активна връзка с хората по главните въпроси към новите ограничения. Румен Радев не спести рецензии към метода на въвеждането на зелен документ и към неяснотите в самата заповед на здравните управляващи.

Стойчо Кацаров съобщи, че методът сега е щадящ към живота на хората и към стопанската система на страната. В същото време точно той може да докара до трайно решение - спиране на епидемиологичната верига, в случай че ограниченията се съблюдават строго от всички, добави той. Той бе безапелационен, че ограниченията сега са без конкуренция. Колкото повече хора се имунизират, толкоз повече вероятността в следствие да се стигне до нов растеж на заболелите понижава, безапелационен бе Кацаров.

Локдаун ще понижи броя на инфектираните лица, само че не води до трайно решение на проблемите, защото след няколко седмици или след няколко месеца ние ще сме още веднъж в обстановка на нов, следващ локдаун, обясни здравният министър.

Кацаров отхвърли рецензиите, че не е добър вид зеленият документ при дребен % имунизирани. Напротив, сподели той, тя е още по-подходяща. Коя е другата мярка, която би била по-подходяща при такова равнище на имунизирани - локдаун и след няколко месеца отново локдаун?, попита риторично Кацаров.

Въпросът за антителата, построени след преболедуване на коронавирусната зараза, се разисква непрестанно и на международно равнище, сподели министърът и напомни мнението на доста учени, че те не са гаранция, че човек е прекарал инфекцията. По думите му признаването на антителата простъпка може да докара до проблем с спирането на епидемиологичната верига.

Въпросът е извънредно комплициран, само че в обстановката в която се намираме, би трябвало да сме доста внимателни и консервативни в използването на такива способи. Общото предписание в света е да не се признават, бе тезата на министъра.

Проверките за спазването на въведените ограничения ще се правят взаимно с контролните органи на общините, на Министерство на вътрешните работи, на Министерството на земеделието и храните. Контролът ще бъде ориентиран към злонамерените и недобросъвестните, добави той.

Стана ясно още, че към 10 лв. ще коства вземането на проба с антиген тест, обезпечен от Министерство на здравеопазването. Тези пари ще са действително за обработването на резултатите. Това са безвъзмездни проби, закупени от Министерство на здравеопазването и предоставени на лабораториите, с които към този момент се подписват контракти, изясни той. В договорите е указано, че пределната цена е 10 лева Закъсняхме с тестванията, одобрявам тази рецензия, сподели той.

Кацаров увери, че има задоволително медикаменти, които се употребяват най-често за лекуване на коронавирус.

ще преразгледат мненията си. Ако експертите от препоръките посочат несъмнено заболяване, което е противопоказано или съществува висок риск от имунизация, на тези пациенти ще им бъде разрешено да вземат участие интензивно в публичния и стопанския живот, без значение че не имат съответния документ, изясни здравният министър
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР