Назрял е моментът за въвеждане на необлагаем минимум и така

...
Назрял е моментът за въвеждане на необлагаем минимум и така
Коментари Харесай

„Сглобката“ отхвърли предложението на БСП за необлагаем минимум и освобождаване на младите от данък върху доходите

„ Назрял е моментът за въвеждане на необлагаем най-малко и по този начин да бъдат освободени от част от данъчната тежест най-вече хора с ниски приходи. Това на процедура ще увеличи разполагаемия приход, който ще бъде употребен напълно за ползване  и ще има мощен подтикващ резултат за стопански напредък. “ Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков , който показа законодателните промени на социалистите в Закона за налозите върху приходите на физическите лица.  
По неговите думи, тази мярка е ориентирана към към 2 милиона души, които работят за приходи, по-ниски от междинната работна заплата и изключително за 500-те хиляди, които са на минимална работна заплата.
Гьоков изясни, че се планува въвеждането на необлагаем най-малко да стане поетапно, с цел да не се натоварва бюджетът, като на първи стадий той да е в размер до прага на беднотия, с наклонност, на по-късен стадий, да доближи размера на минималната работна заплата.
Социалистът обърна внимание, че в дребното страни, в които към момента има плосък налог, има необлагаем най-малко и България е единственото изключение в това отношение. „ Това, дружно с обстоятелството, че страната ни е измежду петте страни в Европейски Съюз с най-нисък дял на разноските за обществена протекция от Брутният вътрешен продукт, води до мощни обществени изкривявания в обществото. Ефектът, който всичко това провокира, е беднотия и неравноправие в българското общество “, акцентира Георги Гьоков.
Той показа и предлагането на Българска социалистическа партия, което касае освобождението от налог върху приходите на всички работещи българи на възраст до 26 години: „ Демографската рецесия, равнището на приходите, изискванията и качеството на живот в България не оставят подозрение пред отговорността на страната да търси способи да подкрепя най-бедните и младите. Данъчната преференция за младежите ще работи при започване на трудовия им път, което ще благоприятства търсенето на устойчива и перспективна трудова реализация в България. По този метод, краткотрайното понижение на директните данъчни приходи от трудови хонорари на тези лица ще бъде обезщетено неведнъж в бъдещи интервали посредством генерирането от тях на обилни директни и косвени налози в интерес на бюджета. “
Гьоков приключи с апел за поддръжка на законопроекта: „ Това ще значи повече пари за хората с ниски приходи, повече ползване, по-висок стопански напредък, по-малко беднотия и неравенства и по-голяма поддръжка за младите българи. “
„ България се е стопила с 850 хиляди поданици за последните 10 години. Това е един факт, който би трябвало да ни накара да се замислим. За нас, всички политики, които одобряваме като законодатели, би трябвало да бъдат ориентирани точно към решение на тези доста съществени проблеми “, съобщи секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова .
Тя уточни, че по данни на съществени социологически изследвания, 91% от българите считат, че главният фактор да не раждат деца и да емигрират отвън България са ниските приходи.
„ Поради тази причина ние вършим тези оферти. Защото сме наясно, че когато двамата родители получават минимална работна заплата, която все още е чисто към 600 лева, няма по какъв начин да гледат две деца и да им обезпечат нужното качество на живот “, акцентира Анастасова.
По нейните думи, разширяващата се ножица сред небогати и богати в страната директно рефлектира върху бъдещето на децата им.
„ В българското учебно заведение се вижда все по-сериозна взаимозависимост сред равнището, степента и качеството на образованието на децата и обществения статус на фамилията. И това, сътрудници, е закононарушение. Защото ние се бием в гърдите, че всяко българско дете има еднакъв достъп до обучение, само че в действителност това не е по този начин “, сподели още Ирена Анастасова.
Според заместник-председателя на парламентарната група на социалистите Иван Ченчев , в 49-ото Народно заседание повече се дрънчи с оръжие и се приказва за „ див евроатлантизъм “, в сравнение с да се пазят в задоволителна степен ползите на българските жители.
„ За разлика от нас, където множеството законопроекти на „ Българска социалистическа партия за България “ са в тази посока. В този смисъл, желая да се обърна към представителите на ПП-ДБ - тези другояче толкоз обществени хора, които, идвайки със поръчката за смяна, откраднаха брутално една предизборна платформа, по-късно влязоха в Народното събрание и към този момент във втора пленарна зала са цялостен пас във връзка с това да поддържат обществени законопроекти. Така че този техен пас е в ущърб на българските жители – дано това да стане пределно ясно “, разяснява той.
И прикани народните представители да се замислят повече какво се предлага, а не кой го предлага, с цел да може да  се дебатира всъщност.
„ Иначе всички минават в кръгова защита и на едно свястно предложение на „ Българска социалистическа партия за България “ вие се инатите. Но не се инатите на нас, а в действителност проявявате дебелоглав по отношение на българските жители, които ще запомнят това и ще си дадат сметка, когато би трябвало “, сподели в умозаключение от парламентарната естрада Ченчев.
В последна сметка, предложенията на „ Българска социалистическа партия за България “ бяха отхвърлени от ръководещото болшинство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР