Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ. Това

...
Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ. Това
Коментари Харесай

Служебният министър на транспорта назначи одит на договора за охрана на БДЖ

Назначил съм одит на контракта за защита на БДЖ. Това съобщи служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на среща с ръководителя на Синдиката на железничарите в България към КНСБ Петър Бунев, ръководителя на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова и ръководителя на Националния железничарски профсъюз към КТ „ Подкрепа " Зоринчо Йорданов.

„ Още при започване на моя мандат разпоредих да бъдат спрени всички контракти на БД, до момента в който не приключат назначените инспекции. Срокът на одита на контракта за защита е 15 дни, след което чакам резултатите и мнение по инспекцията. Когато отчетите бъдат подготвени, според от резултатите ще подхваща ограничения, като при нужда ще сезирам и съответните служби ", сподели още Георги Тодоров.

Според представителите на синдикатите договорът за защита на БДЖ е подписан при жестоко нарушение на трудовото законодателство, защото са освободени над 200 чиновници на БДЖ, отговарящи за защитата. По думите им, това деяние не е разисквано с представители на синдикатите и е в прорез с груповите трудови контракти и Кодекса на труда. Според тях договорът не е стопански преференциален за сдружението и води до по-големи разноски.

По време на диалозите беше обиден и въпросът с подобряването на хигиената във влаковете. „ Един от главните проблеми в българските железници е занижената хигиена във влаковете. Необходими са бързи и ефикасни дейности, които да подобрят чистотата и комфорта на пътешестване, което да докара и до увеличение на пасажерите. Очаквам от БДЖ да показват план на нова методология за почистването ", разяснява Георги Тодоров.

Обсъдена беше и тематиката със зачестилите похищения над преносимия състав. Министър Георги Тодоров посочи, че дружно със синдикатите и другите виновни институции би трябвало да се откри дейно решение на този проблем, защото животът и здравето на хората е от първостепенно значение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР