„Назначил съм одит, който да установи дали има подадени сигнали

...
„Назначил съм одит, който да установи дали има подадени сигнали
Коментари Харесай

Нанков: Назначен е одит за инцидента в Атия

„ Назначил съм одит, който да откри дали има подадени сигнали за случаите край село Атия и дали са подадени претенции за построяването на пасарелка там ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по бТВ.

Преди дни на това място беше убито 16-годишно момче, което пресичало пътя Бургас – Созопол, с цел да отиде на учебно заведение. Това провокира митинг на локалните поданици.

Жители на Атия и близките обитаеми места настояват, че имат документи, които демонстрират, че неведнъж са подавани тъжби с претенции за построяването на по-безопасен метод за прекосяване през пътя.

„ Вече стартира проектирането на пасарелка, тя ще бъде построена до лятото, ще има и асансьорни уредби ", разясни Нанков. Той добави, че спирката на градския превоз също ще бъде изместена в обитаемото място.

„ Трябва да си дадем сметка, че не страната натиска газта, нито натиска спирачката. Факт е, че там имаме знаци и пешеходна пътека ", сподели още Нанков.

Той добави, че дейностите от страна на министерството ще бъдат да се завършат по-бързо инфраструктурните планове из цялата страна, които би трябвало да подсигуряват сигурността на жителите.

„ Участъкът край село Микре е един от най-хубавите пътни сектори. Това е напълно ново трасе с мантинели, знаци, маркировка ", сподели Нанков във връзка другата тежка злополука с незрящи, която стана наоколо до селото.

„ Не може да имаме служители на реда и камери на всеки ъгъл ", безапелационен е министърът.

„ Може би тол системата трябваше да мине под един различен ред – като политика, обвързвана с националната сигурност, с цел да избегнем процедурите по обжалване ", разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

По думите му точно това обжалване е забавило осъществяването на поръчката.

„ След година и половина страдания към този момент сме в необратима фаза – имаме определен реализатор, минахме през първа инстанция, чакаме, в случай че има и втора, след приключването ѝ, в случай че решението е на наша страна да сключим контракт с изпълнителя ", разясни Нанков.

Според изчисленията на районното министерство новата тол система ще генерира над 1 милиарда лева доходи, което е три пъти повече от актуалните доходи.

„ Изработването на системата ще коства 150 млн. лева В рамките на три години по 50 млн. от приходите и ще я изпратим. Това са заложените параметри ", разясни Нанков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР