Назначеният от Тръмп съдия, наблюдаващ процеса по документите му Мар-а-Лаго,

...
Назначеният от Тръмп съдия, наблюдаващ процеса по документите му Мар-а-Лаго,
Коментари Харесай

Правни експерти поставят под съмнение „способността на съдия Кенън да служи“ над „неуместността“ в новата заповед

Назначеният от Тръмп арбитър, наблюдаващ процеса по документите му Мар-а-Лаго, беше подложен на критика, откакто нейната заповед за насрочване сътвори евентуално закъснение на понастоящем процесът е плануван за май 2024 година

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Ейлийн Кенън отхвърли в четвъртък искане от специфичния прокурор Джак Смит да дефинира обикновен краен период за юридическия екип на някогашния президент Доналд Тръмп да даде уведомление какви класифицирани материали възнамеряват за потребление в процеса.

Кенън издаде заповед, с която отхвърли настояването на специфичния прокурор, преди правният екип на Тръмп даже да подаде възражението си против предлагането.

„ Крайни периоди по раздел 5 на CIPA и всички други предварителни -крайните периоди за правосъдни процеси, които не са включени в първата група предварителни периоди, съдържащи се в ревизирания график на Съда...ще бъдат избрани след конференцията за обмисляне на 1 март 2024 година “, написа Кенън.

Кенън алармира преди този момент че тя също ще преразгледа датата на процеса на конференцията на 1 март.

Заповедта на Кенън беше „ ясна индикация “, че процесът няма да се организира до май, макар че настояването на Смит беше „ доста рационално “, туитира Брандън Ван Грак, някогашен прокурор в екипа на специфичния прокурор Боб Мюлер.

Правни специалисти показаха изненада, че Кенън е отсрочил основния краен период за CIPA.

„ Поставям под подозрение способността на арбитър Кенън да ръководи случай, включващ CIPA “, туитира правният анализатор на MSNBC Кейти Фанг.

„ Просто слагам под подозрение способността на арбитър Кенън да служи – точка “, отговори Ерик Сегал, професор по право в държавния университет на Джорджия.

Проф. по право от Нюйоркския университет Андрю Вайсман, различен някогашен прокурор на Мюлер, сподели пред MSNBC, че е „ угрижен за пристрастието на съдията. “

„ Съдия Кенън издаде през последната седмица две обособени решения. Засега тя резервира датата на процеса. Така че тя нещо като блокира всеки арбитър - например Джорджия — тя блокира датата на процеса през май. Тя седи там с тази дата “, сподели той. „ Но тя сподели, че ще посети още веднъж на 1 март дали ще съблюдава тази дата. Но всичко, което правеше с класифицираните документи и графика, се изместваше натам. Вчера държавното управление я помоли да насрочи съответно чуване, това е доста рутинно чуване и тя на процедура сподели „ отказано “. И по този начин тя отсрочи всички тези вътрешни дати за това по кое време нещата би трябвало да се случат и по кое време ще организира чувания. “

Вайсман добави, че „ ясно е, че няма метод това да се случи на 20 май. “

„ Но като не реалокира датата на процеса, тя също по този начин предотвратява насрочването на различен развой “, сподели той. „ Така че мисля, че това е нещо, върху което би трябвало да държите око – нейното майсторство в играта. “

Бившият прокурор на Съединени американски щати Хари Литман сподели пред MSNBC, че това е „ доста рутинно искане, което тя отхвърля без причина. “

„ И както е правила неведнъж в този момент, тя не просто го отхвърля, само че има детайл на раздразнение към [прокуратурата] и мисля, че тук има нещо още по-лошо. Има някаква тайнственост в това ", сподели той.

Литман твърди, че е „ доста показателно ", че Кенън „ е направил тези вътрешни забавяния “, само че не промени датата на процеса, тъй като това пречи на Смит да може да я оспори в обжалване.

Искате ли всекидневен обзор на всички вести и мнения, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия утринен бюлетин, Crash Course.

„ Всичко звучи като развой и обмисляне, а те в действителност нямат опция да отидат до 11-та верига “, изясни той. „ И не забравяйте, че тя влезе в този случай с акцидент в правосъдния развой за заповед за обиск, което значи, че има стачка против нея. Ако тя в действителност направи нещо там, Съединени американски щати могат да отидат и да я откажат в този момент, 11-та окръг. Но това, което тя прави вместо това, е да отсрочва нещата, само че не и да натиска спусъка, а това не дава на Министерството на правораздаването огромна храна за битка с нея. “

Литман добави: „ Не е просто тя непрестанно поддържа Тръмп, само че в този момент го прави съвсем стратегически. Така че има един тъмен въпрос: дали тя е в резервоара за Тръмп или не - даже не мисля, че има значение. Мисля, че тя постоянно го назовава отсрочване, което той желае, и всички индикации са, че тя ще го упорства най-малко доста месеци в този момент. "

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР