Назначеният от съда експерт коментира продажбите на токени Celsius (CEL)

...
Назначеният от съда експерт коментира продажбите на токени Celsius (CEL)
Коментари Харесай

Алекс Машински разпродал CEL токени за печалба от над $60 милиона, твърди независим експерт

Назначеният от съда специалист разяснява продажбите на токени Celsius (CEL) от някогашния основен изпълнителен шеф Алекс Машински.

Сред мненията на специалиста има обвинявания в машинация и приемане на облага от $68.7 милиона от продажбите, които са оказали негативно влияние върху цената на токена.

Печалби от продажбите

Назначеният от съда самостоятелен специалист съобщи, че Алекс Машински, някогашният основен изпълнителен шеф на Celsius, е спечелил над $60 милиона от продажбите на токени Celsius (CEL).

Продажба на токени от някогашния основен изпълнителен шеф

Съобщава се, че портфейл, обвързван с Машински, е продал 90,000 CEL токена за $480,000. Продажбите произлизат от портфейла, който е получил активите непосредствено от портфейла на Celsius Network преди четири години.




Обвинения в непозволени дейности

Независимият проверител заяви, че Celsius е употребила средствата на клиентите си, с цел да поддържа своите токени, като означи, че бизнесът е функционирал като Понци скица.

Твърди се, че Машински и други висши ръководители на банкрутиралата компания са се облагодетелствали от продажбите на токените.

Откакто подаде оставка от позицията си във компанията на 17 септември 2022 година, Машински е изправен пред голям брой обвинявания в непозволени дейности.

Докладите разкриват, че той е изтеглил $10 милиона от компанията няколко седмици преди тя да замрази средствата на клиентите и да разгласи банкрут. Той също по този начин е упрекнат в машинация на вложители и заблуждение на клиенти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР