Назначеният от Москва лидер на Крим Сергей Аксьонов заяви във

...
Назначеният от Москва лидер на Крим Сергей Аксьонов заяви във
Коментари Харесай

Руските сили в Крим се готвят за украинското контранастъпление

Назначеният от Москва водач на Крим Сергей Аксьонов съобщи във вторник, че районът е нащрек за възможна идна украинска контраатака , цитира думите му Асошиейтед Прес.

Аксьонов сподели пред кореспонденти, че съветските сили в Крим са построили " съвременна, задълбочена защита " и разполагат с " повече от задоволително " войски и съоръжение, с цел да отхвърлен възможна украинска офанзива.

" Не можем да подценяваме врага и несъмнено можем да кажем, че сме подготвени (за атака) и че няма да има злополука ", сподели той.

Той съобщи това няколко дни откакто, който Русия нелегално анексира от Украйна през 2014 година

Аксьонов за първи път разгласи началото на укрепителните работи в Крим през ноември, без да дава детайлности. През февруари на среща по сигурността, управлявана от съветския президент Владимир Путин, той сподели, че работите би трябвало да приключат до април.
 При триумф на контраофанзивата Украйна е подготвена да договаря с Русия за Крим
При триумф на контраофанзивата Украйна е подготвена да договаря с Русия за Крим

Киев обаче не изключва освобождение на полуострова и с военни средства

Сателитни изображения, оповестени предходната седмица, демонстрираха комплицирана мрежа от окопи и други укрепления, изкопани покрай Медведовка , дребен град покрай връзката сред Крим и континентална Украйна, което допуска опасенията на Русия за допустима украинска офанзива точно там.

Военни анализатори чакат Киев да се възползва от подобряването на времето, с цел да вземе самодейността на бойното поле с нови партиди западни оръжия, в това число десетки танкове, и нови войски, подготвени на Запад.

Украинските сили може да се опитат да пробият сухопътния кулоар сред Русия и Крим, насочвайки се от Запорожие към Мелитопол и Азовско море. Това може да раздели съветските сили на две.

Силите на Киев обаче са изправени пред голямо предизвикателство да изместят съветските сили. Бронираните им машини евентуално ще се натъкне на минни полета, противотанкови изкопи и други трудности, до момента в който обширните системи от окопи обезпечават прикритие за съветските войски.
 Украйна приготвя 40 000 бойци в бригади за контранастъпление
Украйна приготвя 40 000 бойци в бригади за контранастъпление

Киев притегля мощно стимулирани доброволци с нападателна акция

Кремъл желае Киев да признае суверенитета на Русия над Крим и също по този начин да признае анексирането през септември на четири украински области - Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка. Украйна от своя страна се зарече да прогони руснаците от всички окупирани територии и изключи всевъзможни договаряния с Москва, до момента в който не си възвърне изцяло контрола върху цялата си територия.
 Кадиров: Украинското контранастъпление може да се окаже потребно за Русия
Кадиров: Украинското контранастъпление може да се окаже потребно за Русия

Той чака трофейни западни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР