Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха, че

...
Назначените от Русия власти в украинската Херсонска област заявиха, че
Коментари Харесай

Русия започна евакуация на хора и от източния бряг на Днепър

Назначените от Русия управляващи в украинската Херсонска област обявиха, че ще стартират да изтеглят хора с понижена подвижност от град Каховка на източния бряг на река Днепър, съобщи Ройтерс. Миналия месец съветските сили се изтеглиха от западния бряг на Днепър, в това число град Херсон.

Сега Днепър образува фронтовата линия в южната част на Украйна, а украинските и съветските войски се обстрелват от двата бряга на реката. Назначената от Русия администрация в Каховка съобщи в Телеграм, че трудноподвижни хора ще бъдат евакуирани в Генически регион на югоизток. Властите са основали гореща телефонна линия в помощ на заминаващите.

Жена, отговаряща на горещата линия, сподели, че се прави широкообхватна евакуация от редица обитаеми места на източния бряг на Днепър, в това число Олешки и Нова Каховка. Мирни договаряния с съветските сили в Украйна може да бъдат употребявани от президента на Русия Владимир Путин като период, през който да укрепи въоръжените формирования, преди да стартира последваща офанзива, сподели английският първи посланик Джеймс Клевърли в изявление за в. " Телеграф ", съобщи Ройтерс.

Министър Клевърли изрази опасенията си, че съветският президент може да се престори, че взе участие в договаряния, до момента в който в действителност образова спомагателни бойци и изпраща спомагателни муниции, написа изданието. Има риск преустановяване на огъня в действителност да бъде употребявано от Путин, с цел да образова повече бойци, да създаде още муниции и да преоборудва и превъоръжи съветските войски, споделя Клевърли в изявлението, представен от Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР