Назначените от Русия власти в превзетата от нея част от

...
Назначените от Русия власти в превзетата от нея част от
Коментари Харесай

Министерският съвет в Харковска област вече е руски

Назначените от Русия управляващи в превзетата от нея част от Харковска област сътвориха Министерски съвет, съобщи ТАСС, като се базира на ръководителя на окупационната военно-гражданска администрация в североизточния украински район Виталий Ганчев.

Той заяви през вчерашния ден, че е подписал декрет за назначение на Андрей Алексеенко за собствен заместител и за ръководител на Министерския съвет на Харковска област.

По-рано в петък Алексеенко подаде оставка като кмет на южния съветски град Краснодар, който се намира на малко повече от 200 километра от анексирания от Русия украински полуостров Крим.

Новосъздаденият Министерски съвет на " освободените територии " от Харковска област ще се занимава преди всичко с стопански и финансови въпроси, посочи Ганчев.

Русия управлява към 30 % от североизточния украински район. Харков, вторият по величина град в Украйна, е подлаган от съветската войска на обстрел, при който през последните дни по данни на локалните управляващи са били убити 15 души.

Русия не е обявявала публично проекти за анексия на Харковска област. Според Института за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, обаче тя желае да анексира този граничещ с нея украински район или най-малко част от него.

Окупационните управляващи в Запорожка и Херсонска област в Южна Украйна към този момент оповестиха желание да провеждат още идващия месец референдуми за влизане в състава на Руската федерация. Все още не е ясно дали тези допитвания ще се състоят и вероятно по кое време.

По данни на ТАСС Русия е превзела над 70 % от Запорожка област и управлява Херсонска от март. Украйна обаче твърди, че си е върнала територии, и приготвя контранастъпление, с цел да отвоюва Херсон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР