Назначени са трима нови заместник-министри - на финансите, на транспорта

...
Назначени са трима нови заместник-министри - на финансите, на транспорта
Коментари Харесай

Назначени са още трима нови заместник-министри

Назначени са трима нови заместник-министри - на финансите, на превоза и известията и на външните работи, оповестиха от държавната пресслужба.

Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите. Той има образователно-квалификационна степен " магистър " по специалността „ Глобално ръководство и дипломация “, добита в Оксфордския университет, Англия. От 2018 година до момента е взел участие в разнообразни работни групи към Европейската комисия, а точно – Работна група по договаряния с Обединеното кралство по член 50 от Договора за Европейския съюз, Работна група за връзките с Обединеното кралство и Работна група за възобновяване и резистентност.

Бил е също по този начин консултант на министъра на външните работи през 2017 година, а през 2014 година е бил консултант на служебния министър на защитата, както и анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, разбори и прогнози в администрацията на президента на Република България.

Стоян Новаков е назначен за заместник-министър на превоза и известията. По обучение Новаков е правист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управнически опит, като професионалната му кариера минава в частния бранш, в областта на превоза и логистиката.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова . Завършила е университета Кеймбридж, Англия. Специалист е в областта на устойчивото развиване и световното здраве с опит в интернационалните организации и страни от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 година до юни 2021 година е специалист по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР