Назначен съм с мандат на президента. Когато той поиска моята

...
Назначен съм с мандат на президента. Когато той поиска моята
Коментари Харесай

Демерджиев: Назначен съм с мандат на президента. Когато той поиска моята оставка - ще я дам - Политика

" Назначен съм с мандат на президента. Когато той изиска моята оставка - ще я дам. "

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на чуването му в Народното събрание. В края на 2022 година Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС желаеха оставката му поради зачестилите случаи на противозаконна миграция и починалите служители на реда.

" За последната година престъпността е повишена с 2,2%, а разкриваемостта - с 2,9%. Повечето от случаите са свързани с нарушаване на разпоредбите на придвижване, като нарастването се дължи на засилените инспекции по пътищата ", сподели Демерджиев.

Той добави, че има повече закононарушения, свързани с телефонни измами, домашно принуждение, кражба на коли, незаконна миграция и каналджийство. Разкриването на причинителите на телефонни измами е мъчно, защото по-често те се намират зад граница. Министерство на вътрешните работи е насочило напъните си към установяването на откраднатите движимости. Предстоят и две национални полицейски акции, свързани с разкриването на крадците на коли и каналджиите.

Относно проблема с 23-годишния служител на реда, който с униформа превозвал незаконни мигранти, Демерджиев съобщи, че към този момент униформата и служебната карта не обезпечават защита и посочи, че младият служител на реда е бил арестуван от свои сътрудници. Той дефинира случая като триумф.

" Това за мен е образец не за пробив или пропуски в полицията, а образец по какъв начин сега униформата и служебната карта не пазят никого, който прави противообществени прояви. Аз се гордея със чиновниците, които са го спрели. Които не са се повлияли от служебната му карта и са го задържали неотложно ", добави той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР