Назначен е нов шеф на „Булгаргаз“. Това е бившият вицепремиер

...
Назначен е нов шеф на „Булгаргаз“. Това е бившият вицепремиер
Коментари Харесай

Деница Златева е новият шеф на „Булгаргаз“ 

Назначен е нов началник на „ Булгаргаз “. Това е някогашният вицепремиер в кабинета на Огнян Герджиков Деница Златева.В борда на шефовете на газовата компания са заменени четирима. От назначените по времето на държавното управление на Кирил Петков остава ръководителят на борда Иван Топчийски, оповестява „ 24 часа “.

Освободени са изпълнителният шеф Людмил Йоцов, и още трима – Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов.

Новоназначените от БЕХ, с изключение на Златева, са Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов.

Източници от енергетиката обявиха, че промяната на Йоцов е и поради фамозната му имитация, че при прекъсване на доставките били помислили, че „ Газпром “ се майтапи.

Деница Златева е родена на 16 юли 1975 година в град София. Завършва компетентност „ Корпоративен мениджмънт “. През 2008 – 2009 година е шеф кабинета на заместител министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 година е народен представител в европейския парламент, след което е народен представител в 42 то Народно заседание от Българска социалистическа партия. През август 2012 година е определена за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на дамите.

Между 2009 и 2017 година е интернационален секретар на Българска социалистическа партия. От 27 януари 2017 година е длъжностен заместител министър-председател в държавното управление на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на Европейски Съюз.

На парламентарните избори през 2013 година е определена за депутат от листата на Коалиция за България за 25 МИР София.

Член на ИБ на Българска социалистическа партия с сектор интернационална активност. Владее британски, немски, съветски и испански език

Златева е била на работа в „ Булгаргаз “ до април тази година, до влизането на новите мениджъри. Завеждала е човешките запаси, за това е отговаряла в продължение на година и половина.

Председателят на борда на шефовете Иван Топчийски сподели за „ 24 часа “, че до вписването на новото управление ще продължат за работят в настоящия екип. Тези дни ще гледат предложения за доставки. При обстановката с газа на нидерландската борса ТТF офертата на американската компания „ Шиниър “ била все по-изгодна. Той счита, че ще се обезпечи последователност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР