Наземният персонал на Луфтханза започна вчера втора за тази година

...
Наземният персонал на Луфтханза започна вчера втора за тази година
Коментари Харесай

Наземният персонал на Луфтханза започна стачка, която вече се отразява на полетите

Наземният личен състав на " Луфтханза " стартира през вчерашния ден втора за тази година предупредителна стачка, като се чака това да докара до анулация на стотици полети на немската самолетна компания и да засегне повече от 100 000 пасажери, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията към този момент анулира редица полети от най-важния си хъб във Франкфурт, а едвам няколко междуконтинентални полета към момента не са анулирани.

Представителят на профсъюза " Ферди " Марвин Решински заяви, че в предупредителната стачка са се присъединили чиновници на " Луфтханза ", работещи в областта на технологиите, логистиката, товарните транспорти и осведомителните технологии. Наземният личен състав на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт ще стартира да стачкува през днешния ден в 4:00 ч. локално време. Стачката ще продължи малко повече от един ден.

Авиокомпанията има намерение да извърши през днешния ден от 10 до 20 % от близо 1000 планувани полета.
" Луфтханза " предизвести пасажерите на анулираните полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, тъй като няма да има кой да ги обслужи.

Стачката е проведена от немския синдикат на служащите в областта на услугите " Ферди ", който желае покачване на заплатите на наземния личен състав на самолетната компания с 12,5 %, до момента в който управлението на " Луфтханза " е според на нарастване единствено с 10 %.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР