НАЙРОБИ, Кения (АП) — Кения спира плановете си да изпрати

...
НАЙРОБИ, Кения (АП) — Кения спира плановете си да изпрати
Коментари Харесай

Правителството на Кения отлага разполагането на полиция в Хаити, след като хаосът обхваща карибската нация

НАЙРОБИ, Кения (АП) — Кения стопира проектите си да изпрати минимум 1000 служители на реда в Хаити след невижданото принуждение, избухнало в Карибска нация и известието на нейния министър-председател Ариел Хенри, че ще подаде оставка, откакто бъде основан президентски съвет, съобщи във вторник кенийски чиновник.

Кения се съгласи предишния октомври да управлява интернационалните полицейски сили, упълномощени от Организация на обединените нации, за Хаити, само че висшият съд на страната през януари постанови, че това е противоконституционно, частично заради неналичието на реципрочни съглашения за такива разполагания сред двете страни.

Президентът на Кения Уилям Руто сподели, че той и Хенри са били очевидци на сключване на реципрочните съглашения сред Кения и Хаити на 1 март, разчиствайки пътя за разполагането.

Съгласно проекта, подкрепяната от Организация на обединените нации многонационална полиция, ръководена от кенийски офицери, трябваше да помогне за потушаването на груповото принуждение, което от дълго време изтезава Хаити. Но насилието ескалира ря...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР