НАЙРОБИ, Кения (AP) — Кения и Хаити подписаха споразумения в

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Кения и Хаити подписаха споразумения в
Коментари Харесай

Кения и Хаити подписаха споразумения за опит за спасяване на плана за разполагане на кенийска полиция за борба с банди

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Кения и Хаити подписаха съглашения в петък, с цел да се опитат да спасят проект за разполагане на 1000 служители на реда от африканската страна чиновници на размирната карибска нация, с цел да оказват помощ в битката с груповото принуждение, което доближи невиждани равнища.

Кения се съгласи през октомври да управлява интернационалните полицейски сили, упълномощени от Организация на обединените нации, в Хаити, само че Върховният съд на Кения през януари постанови проекта за противоконституционен, частично заради неналичието на реципрочни съглашения сред двете страни.

Президентът на Кения Уилям Руто сподели в изказване, че той и министър-председателят на Хаити Ариел Хенри са били очевидци на подписването на реципрочните съглашения сред двете страни в петък.

Не беше незабавно ясно по какъв начин или дали споразуменията биха могли да заобиколят решението на съда, в което също се споделя, че Националната полицейска работа на Кения не може да бъде ситуирана отвън страната.

Кенийският опозиционен политик Екуру Аукот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР