Найлонови торбички. Бикини. Секс кукли - тези три елемента могат

...
Найлонови торбички. Бикини. Секс кукли - тези три елемента могат
Коментари Харесай

6 изненадващи забрани във ваканционни дестинации, които могат да ви донесат огромни глоби

Найлонови торбички. Бикини. Секс кукли - тези три детайла могат да ви основат проблеми на идната отмора, дружно с камерата на телефона ви и нецензурния език.Питате се по какъв начин?, цитирайки Daily Mail -представишест изненадващи закона в горещи туристически точки по света.
Без куфари в Дубровник
Местните управляващи на хърватския град Дубровник предлагат пътуващите да се въздържат от дърпане на куфарите си през Стария град, а вместо това да ги носят.

Това е част от поредност от нови ограничения, оповестени тази година от кмета на града Мато Франкович за контролиране и санкциониране на шума. Туристите могат да бъдат санкционирани с €265, в случай че бъдат хванати в нарушаване.
Без псувни в Австралия
Туристите, които възнамеряват да пътуват из Австралия, би трябвало да са наясно със закона на страната против псувните на обществени места в избрани райони, съгласно онлайн туристическата организация eShores.

Например в Нов Южен Уелс, който включва региона на Сидни, не би трябвало да се употребява афектиран език „ покрай публично място или учебно заведение “, гласи закон от 1988 година Всеки, заловен да псува, предстои на санкция до 430 $.
Без вървене по бански на Малдивите
На обитаемите острови на Малдивите локалните закони не разрешават носенето на бански. Срещу тези, които не съблюдават правилото, могат да бъдат подхванати дейности за непочтено държание.

Въпреки това някои обитаеми острови, като Маафуши и Фулиду, са определили „ бикини плажове “, на които туристите могат да разходят оскъдните си плажни одежди.
Без найлонови торбички в Кения
Туристите, запътили се към Кения, не трябва да внасят найлонови торбички в страната. Притежаването на такива е закононарушение и може да докара до солидна санкция или даже затвор.

Правителството вкара закона през 2017 година, като той не разрешава продажбата и потреблението на найлонови торбички, съгласно Reuters. Нарушителите рискуват до четири години затвор или санкции до $40 000.
Без секс кукли в Малага
Всеки, който отива на ергенско или моминско празненство в Южна Испания, би трябвало да вземе под внимание локалните закони в Малага.

Градът е обичан на туристите с помощта на евтините полети и бурния нощен живот. Но през 2022 година градският съвет взе ограничения против буйните купони, забранявайки голотата и „ еротичните предмети на публични места “, като надуваеми секс кукли.

От кметството на Малага показват, че на публични места голотата е неразрешена, както и разходките единствено по долни дрехи. Освен това не можете да носите предмети, в това число кукли, със полов темперамент. Всеки, хванат да нарушава този закон, рискува санкция до 750 евро.
Без фотоси в Портофино
Разположено на Амалфийското крайбрежие в Италия, Портофино и къщите му в пастелни цветове притеглят вниманието на феновете на Instagram.

Но посетителите би трябвало да управляват желанието си да обезпечат фотоси за обществените си мрежи, тъй като прекъсването за тракване на пейзажа може да им донесе санкция от €275.

Рибарското населено място вкара две зони, в които е неразрешен престоят на туристи през високия сезон, с цел да попречат на посетителите да се мотаят напразно в търсене на идеалното място за фотоси.

В изказване, споделено с The Times по-рано тази година, кметът на града Матео Виакава споделя: „ Целта не е да създадем мястото по-ексклузивно, а да позволим на всеки да се наслаждения на нашата хубост. Искаме да избегнем рискови обстановки, породени от пренаселеността. “

Правилото беше въведено тази година и се ползва през пиковия туристически сезон от април до октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР