Найджъл Кенеди вече е в България, съобщиха от екипа на

...
Найджъл Кенеди вече е в България, съобщиха от екипа на
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди вече е в България

Найджъл Кенеди към този момент е в България, оповестиха от екипа на концерта, който ще състои в събота вечер на Античния спектакъл в Пловдив.

Музикантът мина през София късно нощес с кола, дружно с мениждъра си, в положително въодушевление и с необятна усмивка. И не пропусна да поздрави почитателите си със фотография, която разгласява в обществените мрежи. Екстравагантният актьор отхвърли самолетен билет.

Днес се чака да дойдат и музикантите му Бойл Дъг - китара, Питър Адамс - чело, Пьотр Кулаковски - ударни, и Ролф Бусалб - китара.

В концерта " Една вечер с Найджъл Кенеди " ще звучат творби от най-новия му албум с композиции на Гершуин, селекция от пиеси от обичания му Йохан Себастиан Бах, авторската музика от " Магьосникът от Лублин " и едни от най-ярките и добре познати на публиката творби от всичките му албуми до момента.

Кенеди ще свири за трети път в Града под тепетата. Последното му посещение на сцената на Античния спектакъл бе преди три години, когато дружно с композитора Георги Андреев (и гъдулката му) направиха самобитно надсвирване.-->
 БГНЕС, списък
За мнозина в България паметен ще остане концертът на 27 декември 1999 година, когато Найджъл Кенеди вилня за първи път у нас - в НДК. Още при появяването си той провокира публиката - разкопчана бяла риза, подаваща се под сакото, небрежна усмивка и лъскави зелени обувки. Почти трийсет пъти препълнената Зала 1 приветства интерпретациите на Бах и Вивалди. След четвъртото си осъществяване ученикът на Менухин съобщи, че е не запомнил нотните си листове в хотела и изчезна зад сцената. След броени минути се появи и изясни, че пътят до хотела е 20 минути, а това би направило концертът прекомерно дълъг и продължи да свири.

Найджъл Кенеди към момента държи връх в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена. Това е запис от 1989 година на " Годишните времена " на Вивалди - с над два милиона продадени копия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР