Найджъл Фараж твърди, че Доналд Тръмп е по-добре подготвен за

...
Найджъл Фараж твърди, че Доналд Тръмп е по-добре подготвен за
Коментари Харесай

Фараж впечатлен от подготовката на САЩ за Великобритания след Брекзит

Найджъл Фараж твърди, че Доналд Тръмп е по-добре квалифициран за Англия след Брекзит от Тереза Мей, написа " Индипендънт ".

Фараж споделя в изявление за вестника след края на визитата на Тръмп във Англия, че му е направило усещане равнището на подготовка на Съединени американски щати за момента, в който Англия ще излезе от Европейски Съюз.

" Бях изумен от това какъв брой съществени са те за това, както и от подготовката им ", съобщи английският политик пред " Индипендънт ". " Изглежда те са мислили много повече по въпроса от нас ", добави той.

Фараж, чиято новосъздадена Партия на Брекзит завоюва на европейските избори предишния месец 28 от 73-те английски места в Европейския парламент и съвсем една трета от всички гласове, от дълго време подлага на критика неуверените договаряния на Мей за изваждането на Англия от Европейски Съюз, отбелязва вестникът.

Тръмп предлага комерсиално съглашение, а Евросъюзът не. Да танцуваме с американците, гласи заглавие на коментарна публикация във вестник " Дейли телеграф ".

" Да насочим телескопа назад към Брекзит. Да погледнем оттатък Ламанша. Три години след референдума Европейски Съюз не обезпечи нито комерсиално, нито политическо съглашение с най-близкия си комшия.

Съюзът не съумя да встъпи в партньорство със страна, която е може би водещата мощ в Западна Европа в областта на защитата и разузнаването.

Съюзът не си обезпечи свободен достъп до пазар, който всяка година гълтам импорт на артикули от Европейски Съюз на стойност 400 милиарда евро, а при Брекзит без съглашение този импорт може да намалее на половина - съгласно проучване на института ИВ в Кьолн. Европейските снабдителни вериги увиснаха. Отношенията с Обединеното кралство са ужасни. Страхотно ", написа създателят на коментара.

Той добавя, че в този вакуум се наместват Съединени американски щати, като изкушават Англия с примамливи оферти.

Американските вестници " Вашингтон пост " и " Ню Йорк таймс " обобщават тридневната аудиенция на Тръмп във Англия.

" Вашингтон пост " разяснява, че въпреки и значително по време на събитията от параден темперамент при визитата да са преобладавали официалностите, тематиката за Брекзит е придобила застрашителни размери по време на визитата. Изданието добавя като резюме, че по време на визитата си Тръмп е похвалил крайнодесния Брекзит водач Найджъл Фараж, подлагал на критика е отиващия се министър председател Тереза Мей за метода й в договарянията и е декларирал, че Англия може да излезе от съюза и без съглашение, тъй като това съгласно него няма да има кой знае какъв брой огромни последствия.

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че тридневната аудиенция в Обединеното кралство е извадила напреден проект противоречивостта в позициите на президента на Съединени американски щати по някои въпроси. Той е повторил опцията за въоръжен спор с Иран, само че е изразил в същото време декларираното си и преди този момент предпочитание за договаряния с иранското управление. Изданието добавя, че президентът е замазал своето добре познатото отказване на измененията в климата и научните доводи за тях.

Тръмп съпостави въпроса за ирландската граница с този за стената по границата с Мексико, написа " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е почнал визитата си в Ирландия през вчерашния ден, като е сравнил ситуацията с границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит с това с границата с Мексико, на която той желае да издигне непрекъсната стена.

Вестникът добавя, че с това изявление, което той е направил в наличието на очевидно чувстващия се неловко ирландски министър председател Лио Варадкар, се е намесил в дебатите за Брекзит едвам броени минути, откакто самолетът му е кацнал през вчерашния ден следобяд на ирландското летище Шанън.

" Гардиън " отбелязва, че самата аудиенция е била политическо и дипломатическо предизвикателство за ирландското държавно управление. Тръмп не е известен в Ирландия. Както се твърди, Варадкар е изискал срещата да се състои на летище Шанън, т.е. на неутрално място, вместо в притежавания от Тръмп голф комплекс в Ирландия.

Меркел се срещна с Тръмп в Портсмут, в границите на честването на 75-та годишнина от десанта в Нормандия, написа " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Изданието отбелязва, че двамата са разговаряли за Либия и Западна Африка, само че че двете страни са излезли с разнообразни данни за продължителността на диалога.

Според представителя на немското държавно управление той е траял към 20 минути, а Белият дом заяви, че времетраенето му е било едвам към 10 минути.

До самия край явно е имало неизясненост дали срещата въобще ще се състои. В нея са взели участие и съветникът по националната сигурност Джон Болтън и началникът на президентската канцелария Мик Мълвейни.

Миналата седмица канцлерът беше в Съединени американски щати, само че не се срещна с Тръмп. В четвъртък тя произнесе тирада пред абитуриентите в Харвард. В нея Меркел се разграничи внезапно от националистическата и протекционистична политика на Тръмп, без да го посочва по име.

Друг немски вестник, " Ройтлингер генерал-анцайгер ", излиза с публицистична публикация, отдадена на Десанта в Нормандия, в която написа, че до момента в който международните водачи се събират, с цел да празнуват 75-годишнината от него, полезностите, чийто израз е бил той, са изгубени в днешна Европа, съобщи ДПА.

Със същия ритъм, с който паметта за ужасите на войната избледнява, заплахата за мира в европейския ред се усилва. Популистите, които разчитат на националистическото его, изживяват подем. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и поддръжниците му целят да разрушат интернационалните структури от Организация на обединените нации през Европейски Съюз до Световната комерсиална организация.

Англия желае да излезе от Европейски Съюз, без значение от цената, а в самия Европейски Съюз броят на страните, които към този момент не се придържат към разпоредбите, пораства.

Общата битка за независимост и народна власт, намерила израз в Десанта в Нормандия, към този момент не е на мода, написа изданието.

 

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР