Наяве ме целувай, не във стих… – в любовна въртележка

...
Наяве ме целувай, не във стих… – в любовна въртележка
Коментари Харесай

Да целуваш в абсурда

„ Наяве ме целувай, не във стих… ” – в любовна въртележка завъртат публиката Нона Йотова и Петър Антонов , които показаха на 5 февруари в спектакъл „ Сълза и смях ” авторския си театър „ Абсурдни времена ”, основан по едноименната книга на Маргарита Петкова и Добромир Банев . Поетичният оригинал продължава да бъде шлагер измежду феновете на поезията към този момент няколко години, само че интерпретацията на двамата артисти (които са и режисьори на спектакъла) придвижва фена на едно напълно друго, енергийно-емоционално равнище: в иронично-антагонистичния разговор на влюбените словото е визуализирано освен от ситуационното изиграване, само че и облечено в музика, танц, мултимедия.
 Нона Йотова, Петър Антонов и Добромир Банев  Нона Йотова и Петър Антонов в сцена от спектакъла „ Абсурдни времена ”.
Така въздействието на поетичния текст се усилва неведнъж. Заслужени са аплаузите за гения да се пресъздаде тази амалгама от крайности: в привличането си персонажите стигат до взризове от кавги, само че в тях извира такава интелектуална артистичност, която съперничи на Шекспировата поетична многопластовост. И измежду житейските баналности, измежду цигарен пушек и ром, любовта цари – заран, обед и вечер, мислено и действително пътешестване един към различен. Всичко това е ядрото на мизансцената в канавата на един мечтан, само че виртуален живот. Да надникнем през прозорчето на „ Абсурдни времена ”:

Сред феновете в залата беше и създателят Добромир Банев, а Маргарита Петкова всекидневно светеше с отсътвието си, само че не и с настроенията на непобедимата си женственост. Следващият театър ще бъде игран на същата сцена на 21 март 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР