Наясно съм с вълната от обществено недоволство и разочарование. Малцина

...
Наясно съм с вълната от обществено недоволство и разочарование. Малцина
Коментари Харесай

Посланикът на ЕС в Северна Македония: Наясно съм с общественото недоволство

„ Наясно съм с вълната от публично неодобрение и отчаяние. Малцина схващат, че участието в Европейски Съюз предлага най-хубавите вероятности за непоклатимост, разцвет и демократично бъдеще за страната. Но те не могат да схванат за какво Република Северна Македония не може да напредне по пътя към Европейски Съюз. Трябва да се оправяме по-добре. В интерес на всички е договарянията да стартират в този момент “, сподели през вчерашния ден на съвещанието на Съвместната парламентарна комисия сред Република Северна Македония и Европейски Съюз посланикът на Европейски Съюз в страната Дeйвид Гиър.  
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 570
Докладчикът за Република Северна Македония в Екологичен потенциал Илхан Кючюк изрази страдание, че Екологичен потенциал не е съумял да убеди някои от страните членки, в това число и България, ветото да бъде отстранено по-рано, с цел да бъде свикана първата междуправителствена конференция за старт на договаряния на Република Северна Македония с Европейски Съюз.

„ Знаем, че от време на време Европейски Съюз не съумява, само че повярвайте ми, когато става дума за високи демократични стандарти, Европейски Съюз към момента е напред. Много неща са заложени и залогът е висок, време е за визионерски метод, за другарство и за решения “, сподели той.



Според вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич Република Северна Македония не се отхвърля от европейското бъдеще, само че не може да одобри предложение, което е отвън националните позиции на страната. „ Като държавно управление постоянно сме работили рационално и намерено, с цел да намерим рационални решения. Не можем обаче да приемем предложение, което излиза отвън рамките на нашите национални позиции, т.е. бих повторил още един път, че задоволително за нас предложение е това, което ще подсигурява следните основни детайли: ясна дефиниция на македонския език в рамката на договарянията и ясна отбрана на македонската еднаквост. Изключване на историческите въпроси от рамката на договарянията и започване на договаряния за присъединение преди да стартира процесът по смяна на конституцията ", сподели Маричич.

Срещата на Съвместната парламентарна комисия сред Република Северна Македония и Европейски Съюз се организира в Народното събрание на страната, където от понеделник е извънредно с напрежение, откакто на съвещанието на парламентарната комисия по европейски въпроси страстите на ръководителят й Адеми и депутати от опозицията доведоха до счупена озвучителна уредба, хвърлени чаши и бутилки.  

„ Парламентът не би трябвало да бъде жертва на политическа поляризация и борба сред държавното управление и опозицията вместо народна власт и промени “, обявиха  Гиър и Кючюк, откакто се оказа, че парламентарните страсти влязоха в дневния ред и на тази среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР