Най-знаковата фигура в историята на Байерн (Мюнхен) и германския футбол

...
Най-знаковата фигура в историята на Байерн (Мюнхен) и германския футбол
Коментари Харесай

Бекенбауер не видял головете на Ман Юнайтед на Камп Ноу и решил, че всичко е майтап

Най-знаковата фигура в историята на Байерн (Мюнхен) и немския футбол Франц Бекенбауер е пропуснал головете на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер във финала на Шампионската лига през 1999 година. Кайзера се качил в асансьора от ложата на " Камп Ноу ", с цел да слезе за награждаването на терена, и пропуснал обрата на " алените дяволи ". Когато видял резулата на таблото, тогавашният президент на баваците отказал да повярва, че е същински.

" При 1:0 за нас Бекенбауер взел асансьора. Когато видял таблото след две минути, към този момент било 2:1 за Манчестър Юнайтед. Франц отишъл при един от стюардите и попитал: " Какво е това? Това е смешка, нали? Водихме с 1:0 и това е някаква неточност, нали ". Човекът му обяснил, че англичаните са вкарали два бързи гола. Франц обаче не повярвал: " Не, това не може да е правилно! Те не са вкарали никакви голове ". Трябвали му няколко минути преди да проумее, че Юнайтед е обърнал резултата, до момента в който е бил в асансьора ", споделя Лотар Матеус.

" Губил съм доста мачове, губил съм купи, само че болката от тази загуба през 1999-а не може да се съпостави с друга. Това беше последният ми късмет да печеля Шампионската лига. През 1987 година изгубих финала от Порто, само че тогава бяхме по-добри единствено през първото полувреме. Така че Порто завоюва справедливо. На " Камп Ноу " обаче ние бяхме доста по-добри през всички 90 минути. Когато пристигна краят, не можехме да повярваме. Получих своя сребърен орден и незабавно го смъкнах от врата си. За какво ми беше това второ място ", споделя още някогашният капитан на Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР