Най-значителна е снежната покривка в София. Това сочат данните на

...
Най-значителна е снежната покривка в София. Това сочат данните на
Коментари Харесай

20 см е снежната покривка в София, 128 снегопочистващи машини са на терен


Най-значителна е снежната завивка в София. Това сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология. Тя е към 20 сантиметра.

В Благоевград към 11 часа са измерени 18 сантиметра, а в Кюстендил и Кърджали - по 11 сантиметра. Снежната завивка в Карнобат към този момент е 9 сантиметра, а в Бургас - 6.

В София тази нощ заради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко обработки със смеси против замръзване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градският превоз, стръмни пътни сектори, мостови уреди, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „ Самоковско шосе “. На терен работят 128 снегопочистващи машини.

Продължават обработките по съществени и някои вътрешно-квартални улици. Започна разчистване и на методите към пешеходните подлези, метростанции и спирки на градския превоз.

От 11 ч. бе възобновено придвижването по планинския път „ Бояна " – Златните мостове в естествен парк " Витоша ". В планината снеговалежите са по-обилни и снежната завивка е към 40 см. Извършва се единствено избутване на снежна маса и опесъчаване.

До среднощ важи жълт код за снеговалежи в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Оранжев код за още по-значителни превалявания от сняг и дъжд е разгласен в региона на Родопите и Югоизточна България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР