Най-значимият румънски диригент днес - Кристиан Мандеал, ще поведе на

...
Най-значимият румънски диригент днес - Кристиан Мандеал, ще поведе на
Коментари Харесай

Светлин Русев и Кристиан Мандеал гостуват на Софийската филхармония

Най-значимият румънски диригент през днешния ден - Кристиан Мандеал, ще поведе на 12 януари Софийската филхармония в първия концерт за 2023 година Солист на вечерта е виртуозът Светлин Русев, който ще показа Концерт за цигулка и оркестър 5 от Моцарт. Публиката ще чуе още фамозната Моцартова интродукция от операта " Отвличане от Сарая " и Симфония 4 от Брамс. Класическата стратегия с обичани на публиката произведения е подарък за феновете на националния оркестър, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.
Светлин Русев, Снимка Marco Borggreve
Номиниран измежду 10-те най-влиятелни хора в Румъния и отличен с най-високите награди за своята активност, Кристиан Мандеал е диригент със забележителна кариера. Ученик на Херберт декор Караян в Берлин и Серджу Челибидаке в Мюнхен, сред 1987 и 2010 година е основен диригент и музикален шеф на Букурещката филхармония. Дирижирал е фамозни международни сформира и солисти. Участвал е в най-престижни фестивали в родината си и по света. Има голям репертоар с акцент върху музиката от ХIХ и ХХ век.
След като печели първа премия в първото издание на широкоизвестния през днешния ден Международен конкурс в Сендай през май 2001 година, харизматичният виртуоз на цигулката Светлин Русев се радва на блестяща интернационална кариера, обвързвана с доста от най-големите концертни зали по света. Редовен гост-солист е на оркестри от най-висока класа. Солира под палката на именити диригенти. От 2000 година управлява и дирижира разнообразни ансамбли и оркестри в България, Франция, Полша, Корея, Япония и Швеция. Притежава извънредно необятен репертоар, вариращ от барока до актуалната музика и известните жанрове.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР