Най-заможните технологични лидери и други милиардери ще бъдат принудени да

...
Най-заможните технологични лидери и други милиардери ще бъдат принудени да
Коментари Харесай

Бърни Сандърс иска Безос и Мъск да платят еднократен данък за милиарди

Най-заможните софтуерни водачи и други милиардери ще бъдат принудени да се разделят с милиарди долари от благосъстоянието, което са натрупали по време на пандемията от COVID-19, в случай че бъде признат нов законопроект, препоръчан от сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, сенатора от Ню Йорк Кирстен Джилибранд и сенатора от Масачузетс Ед Марки, съобщи Си Ен Би Си.

Законопроектът „ Накарайте милиардерите да платят справедливия си дял ” ще вкара еднократен налог от 60% върху благосъстоянието, насъбрано от милиардерите в интервала от 18 март 2020 година до 1 януари 2021 година Събраните средства ще бъдат употребявани за покриването на здравните разноски на американците за една година. Към 5 август сумата, която ще бъде събрана посредством този налог, е 731 милиарда $, като той ще засегне 467 милиардера. 

Законопроектът ще засегне най-тежко софтуерните водачи, чието благосъстояние набъбна съществено по време на пандемията. Ето налога, които някои от тези милиардери ще би трябвало да платят върху печалите си от 18 март до 5 август, в случай че законопроектът бъде признат:

Главният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос ще заплати еднократен налог от 42,8 милиарда $.

Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск ще заплати еднократен налог от 27,5 милиарда $.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг ще заплати налог от 22,8 милиарда $.

Семейство Уолтън, което има веригата супермаркети Walmart ще заплати налог от 12 млрд. $.

Тези суми ще се трансформират според от резултата, който пандемията ще окаже върху благосъстоянието на милиардерите до края на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР