Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата от 2020 г.

...
Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата от 2020 г.
Коментари Харесай

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн

Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата от 2020 година за полови закононарушения на някогашния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, издадена по делото, което даде сили на придвижването #АзСъщо (#MeToo), заяви Българска телеграфна агенция.

С четири против три гласа щатският Апелативен съд реши, че съдията по делото е позволил неточност, като е разрешил на прокуратурата да показа показания на дами с изказвания, че Уайнстийн ги е насилил, макар че те не са били част от обвиняванията против някогашния продуцент по делото.

Съдът уточни, че съдията по делото е позволил и друга неточност, като е разрешил пресечен разпит на Уайнстийн по метод, който го е показал в " мощно повлияна от предубеждения " светлина.

Злоупотреба с правораздаването е да се разрешат непроверени обвинявания в нищо повече от неприятно държание, което вреди на характера на подсъдимия, които обаче не хвърлят светлина върху достоверността им във връзка с наказателните обвинявания, написа от името на болшинството арбитър Джени Ривера. Лечението за тези тежки неточности е нов развой, добави тя.

Уайнстийн излежава присъда от 23 години затвор, откакто през февруари 2020 година беше наказан за полово посягане против някогашна асистентка на продукция през 2006 година и за обезчестяване на млада актриса през 2013 година

Предстои районният прокурор на Манхатън Алвин Браг, чийто предходник Сайръс Ванс внесе обвиняването против Уайнстийн, да реши дали да повдигне още веднъж обвиняване против някогашния продуцент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР