Най-висшият съд на Ню Йорк отхвърли искането за освобождаването на

...
Най-висшият съд на Ню Йорк отхвърли искането за освобождаването на
Коментари Харесай

Съдът в Ню Йорк разпореди: Слоницата Хепи не е личност

Най-висшият съд на Ню Йорк отхвърли настояването за освобождението на слоницата Хепи от зоопарка в Бронкс, като постанови, че тя не дава отговор на определението за " персона ", нелегално затворена, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Решението на щатския Апелативен съд, взето с 5 на 2 гласа, удостоверява по-ранно такова и значи, че Хепи няма да бъде освободена посредством процедурата Хабеас корпус, която е метод хората да оспорят нелегално задържане.

В мнението на болшинството, написано от основния арбитър Джанет ДиФиоре, се показва, че " въпреки никой да не оспорва обстоятелството, че слоновете са интелигентни същества, които заслужават подобаващи грижи и съчувствие ", заповедта на Хабеас корпус има за цел да отбрани свободата на човешките същества и е неприложима за нечовешко животно като Хепи.

Случаят е следен от близко от деятели за правата на животните и от промишленостите, които зависят от животните. Зоологическата градина и нейните поддръжници предизвестиха, че победа на бранителите от Проекта за безчовечен права може да отвори вратата за повече правосъдни каузи от името на животни, в това число домашни любимци и други типове в зоологическите градини.

Защитниците от Проекта за безчовечен права твърдяха, че Хепи е независим, когнитивно комплициран слон, който заслужава правото, непокътнато в закона за " персона ".

От зоологическата градина в Бронкс споделят, че Хепи не е нито нелегално лишена от независимост, нито персона, а добре гледан слон, " почитан като превъзходното творение, каквото е ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР