Най-висшият германски военен, генерал Еберхард Цорн, беше разкритикуван за зашеметяващо

...
Най-висшият германски военен, генерал Еберхард Цорн, беше разкритикуван за зашеметяващо
Коментари Харесай

Германски генерал: Русия е способна да открие втори фронт ср...


Най-висшият немски боен, военачалник Еберхард Цорн, беше неодобрен за " зашеметяващо неприятен разбор " на войната в Украйна, откакто съобщи, че Русия е способна да открие втори фронт против НАТО, написа в. " Дейли телеграф ".

Цорн уточни опасността от втори съветски фронт като причина за нежеланието на Германия да изпрати повече оръжия в Киев.

" Путин е кадърен " да открие втори фронт, съобщи най-висшият немски боен пълководец пред списание " Фокус ", акцентирайки, че Калининград, Балтийско море и финландската граница са вероятни точки за офанзива.

 

Той означи, че " макар че 60 % от силите на съветската войска са ангажирани в Украйна, те към момента имат неангажиран потенциал "
  " Ако Путин подреди обща готовност,
той няма да има проблеми с личния състав ", добави Цорн.

Генерал Бен Ходжис, командващ силите на Съединени американски щати в Европа сред 2014 и 2017 година, сподели, че това изказване демонстрира " зашеметяващо неприятен разбор на съветските благоприятни условия, който за жалост отразява огромна част от мисленето на немския хайлайф ". " Само Финландия би смазала съветските сили ", до момента в който " Литва/Полша биха задушили Калининград за една седмица ", написа той в Tуитър.

В. " Гардиън " обръща внимание на показалите се разлики сред Русия и Китай по отношение на войната в Украйна, станали забележими след срещата на президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Двамата се видяха през вчерашния ден за първи път от началото на съветската инвазия през февруари. Руският президент сподели, че схваща " въпросите и опасенията " на Китай по отношение на войната.

Това се прави оценка като съществуване на рядко изразявано споменаване за напрежението сред двете страни, провокирано от нашествието. В същото време съветският водач изглеждаше изключително угрижен да завоюва благоразположението на Си, възприемайки отстъпчив звук по тематика, по която той постоянно е променлив и праволинеен, разяснява " Гардиън ". Британският ежедневник цитира думите на Путин, че на срещата " ние ще разбираем нашата позиция ", в които вижда проява на устрема на Москва да резервира поддръжката на Пекин за своите дейности.

В. " Уолстрийт джърнъл " също обръща внимание на
появилите се евентуални пукнатини
в демонстрираната до момента въздържаност на Китай по отношение на съветската инвазия.

След като оповестява за решението на Съединени американски щати да изпратят на Украйна спомагателна военна помощ на стойност 600 милиона $, различен американски ежедневник - " Ню Йорк таймс " цитира думите на папа Франциск, че " е задоволително страните да обезпечават оръжие на Украйна, с цел да може тя да се отбрани ".

" Това е политическо решение, което може да бъде морално, морално задоволително, в случай че се прави в изискванията на морал... Самозащитата е освен законна, само че и израз на обич към родината ", сподели папата. " Някой, който не се пази, който не пази нещо, не го обича. Тези, които пазят (нещо), го обичат. "

Що се отнася до военната помощ за Украйна от Германия, подложената на критика неведнъж от Киев, че му е доставила прекомерно лимитирани количества оръжие, от изказване на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт излиза наяве, че Берлин ще изпрати на Украйна спомагателни бронирани машини и ракетни системи, само че няма да даде бойните танкове, за които Киев от дълго време упорства. Ламбрехт сподели още през вчерашния ден, че създадени в някогашния Съветски съюз бойни машини на пехотата БМП-1 също " доста бързо " ще се насочат към Украйна от Гърция.

Украйна в това време заяви, че нейните сили са разкрили всеобщ гроб в град Изюм, който беше отвоюван от съветските сили. Намерени са над 440 тела. Сергий Болвинов, основен проверяващ служител на реда в Харковска област, сподели пред телевизия Скай нюз, че някои от тези хора са били убити при артилерийски обстрел и въздушни удари.

Президентът Володимир Зеленски съпостави откритието със случилото се в Буча, в покрайнините на Киев, като съобщи в обичайното си видеообръщение през вчерашния ден вечерта: " Русия оставя гибел на всички места след себе си и би трябвало да понесе отговорност. "

Осъждане на дейностите на Русия прозвуча и от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която след визитата си в Киев съобщи, че желае съветският президент Владимир Путин да бъде изправен пред Международния углавен съд за осъществени в Украйна военни закононарушения. " Това, че Путин би трябвало да загуби тази война и да се изправи лице в лице пред (обвинения за) дейностите си, е значимо за мен ", сподели тя през вчерашния ден пред телевизионния канал на немския в. " Билд ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР