Най-високопоставеният представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж,

...
Най-високопоставеният представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж,
Коментари Харесай

Най-високопоставеният представител на Русия в ЕС е заподозрян в шпионаж

Най-високопоставеният представител на Русия в Европейски Съюз е обвинен в шпионаж, оповестиха източници в Брюксел за ДПА, предава Българска телеграфна агенция.

Няколко източника споделиха през днешния ден пред ДПА, че белгийската загадка работа VSSE счита, че дипломатът Кирил Логвинов, изпълняващ длъжността шарже д'афер на задачата на Руската федерация към Европейски Съюз, не работи единствено за външното министерство, само че и за съветското външно разузнаване.

Според автобиографията му Логвинов е работил в съветското посолство в Берлин сред 2010 и 2014 година, оповестява още ДПА.

За случая беше обявено през днешния ден от немското списание „ Шпигел “ и няколко други европейски медии. Подозренията за допустимо шпиониране датират от лятото на предходната година, прецизира ДПА.

„ Не разясняваме “, сподели представител на разследващата организация VSSE пред ДПА в отговор на въпрос до какъв тип разследващи данни може да е имал достъп Логвинов.

Шпионажът не допуска просто скрито придобиване на информация. Дейностите в областта на нежелано политическо или обществено въздействие също са включени в това определение, показва ДПА. Това може да се случи да вземем за пример посредством целеустремено разпространяване на погрешна информация в приемащата страна.

48-годишният Логвинов е най-висшият представител на Русия в Европейски Съюз от септември 2022 година Постът на формален дипломат е незает, откогато Владимир Чижов беше отзован в родината си предходната година, след към 17 години като дипломат на Русия в Европейски Съюз.

Преди това връзките сред Брюксел и Москва бяха влошени поради съветската инвазия в Украйна.

На насочен през днешния ден въпрос за какво Логвинов не е бил помолен да напусне страната предвид на съмнението за шпионаж, представители на Европейски Съюз не дадоха явен отговор.

Говорител сподели единствено, че има ограничения " за непрекъсната оценка на степента на опасността ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР