Най-високопоставеният дипломат на Китай Ван И е на посещение в

...
Най-високопоставеният дипломат на Китай Ван И е на посещение в
Коментари Харесай

Най-високопоставеният дипломат на Китай на посещение в Москва

Най-високопоставеният посланик на Китай Ван И е на посещаване в Москва. Той беседва първо с сътрудника си Сергей Лавров. В партийно-държавната подчиненост Ван И е над ръководителя на китайското външно министерство. Той съобщи, че се надява на нови съглашения сред двете страни.

" Нашите връзки се развиват решително и динамично, без значение от огромната турбулентност на международната сцена, ние демонстрираме единодушие, подготвеност да пазиме ползите си взаимно въз основата на спазването на интернационалното право и централната роля на Организация на обединените нации ", сподели Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.

Ван И се срещна и с президента Владимир Путин. Русия чака китайския водач Си Дзинпин, Москва и Пекин имат доста значимо значение за стабилизирането на интернационалната конюнктура, сподели съветският президент.

Нашите връзки не могат да се въздействат от други старни, увери китайският посетител. Вашингтон съобщи, че Китай обмисля да достави оръжие и муниции на Русия, изказване, което Пекин изрично отхвърля.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР