Най-високопоставените генерали в Русия се загубиха безследно от публичното пространство

...
Най-високопоставените генерали в Русия се загубиха безследно от публичното пространство
Коментари Харесай

Къде изчезнаха висшите генерали на Русия? Слухове за ареста на Сергей Суровикин, който знаел за бунта

Най-високопоставените генерали в Русия се изгубиха безследно от общественото пространство и никой не ги е виждал след прекратения протест на " Вагнер " против съветското военно командване в събота. " Ройтерс " наблюдава изказванията и слуховете за тяхното местоположение, като оповестява по непотвърдена информация, че най-малко един от тях е бил задържан.

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили военачалник Валерий Герасимов не се е появявал на обществени места или по държавната телевизия, откогато водачът на частната наемническа формация Евгений Пригожин стартира и приключи така наречен " поход на справедливостта ". В проектите за въоръжения протест Пригожин е възнамерявал да залови точно Герасимов и военния министър Сергей Шойгу, показва изданието " Wall Street Journal ", цитирайки свои източници.

67-годишният Герасимов командва съветската война в Украйна и се счита, че има едно от трите така наречен " нуклеарни куфарчета " на Русия. Той обаче не се е появял обществено тази седмица, а името му не участва и в нито едно от прессъобщенията на Министерството на защитата от 9 юни насам.

Вдън земя наподобява е потопен и военачалник Сергей Суровикин - заместник-командващ на съветските сили в Украйна. В нов отчет на изданието " New York Times ", основан на информация от американското разузнаване, се споделя, че Суровикин е знаел авансово за протеста и съветските управляващи сега проверяват дали той в действителност не е съизвършител в него.

`Новият
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР