Най-високо платеният сектор в България все още е IT секторът.

...
Най-високо платеният сектор в България все още е IT секторът.
Коментари Харесай

Експерт: За година предложенията за работа в IT сектора намаляха с 40%

Най-високо платеният бранш в България към момента е IT секторът. Добри условия на труд има и в секторите на изнесените услуги, както и във фармацията. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ оперативният шеф на JOB tiger Християн Петков.

Вече има малко по-голямо многообразие измежду секторите с високо възнаграждение, сред които можем да избираме, само че въпреки всичко възнагражденията в IT бранша се резервират два-три пъти по-високи от междинните за страната, означи още той.
Живеем в свят, който е доста тясно обвързван с технологиите във всяка една част от всекидневието ни, както работно, по този начин и в персоналното си време. Много огромна част от хората пазарят онлайн и към този момент съвсем не посещават магазини. За да се обезпечат тези улеснения в живота ни, търсенето на такива експерти е огромно.
След разтърсването със редуциране и заледяване на търсенето на личен състав в IT бранша през 2022 година, това се отрази и на подбора на фрагменти, изясни специалистът. Той изясни, че за една година – от октомври 2022 година до октомври 2023 година има 40% по-малко оферти на пазара на труда в този бранш.

Повече от диалога вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР