Най-високо ниво на тревога, анулирани влакове, войски в готовност за

...
Най-високо ниво на тревога, анулирани влакове, войски в готовност за
Коментари Харесай

Най-висока тревога: Великобритания се готви за бурята Юнис

Най-високо равнище на паника, анулирани влакове, войски в подготвеност за дейности – Обединеното кралство се готви да посрещне през днешния ден бурята Юнис. Това ще е втората стихия за две денонощия, която съгласно локалните синоптици може „да провокира обилни смущения“ заради „изключително мощни ветрове“.

Британската метеорологична работа разгласи в четвъртък „червена тревога“ за Югозападна Англия чак до Южен Уелс; ветровете по крайбрежието могат да доближат скорост 145 км/ч.

За цяла Южна Англия, в това число Лондон, е оповестена „оранжева тревога“. В столицата се чакат ветрове до 130 км/ч и редица кралски паркове ще бъдат затворени, както и виенското Колело на хилядолетието – фамозното „Лондонско око“.

Тази стихия може да вдигне във въздуха разнообразни парчета и по този начин да сътвори смъртна заплаха, да аргументи вреди на жилищни и други здания, чиито покриви може да се откъснат, и да скъса електропроводи, предизвестиха метеоролозите.

Възможно е също да бъдат затворени автомагистрали, мостове и железопътни линии, да бъдат анулирани самолетни полети и други маршрутни пътувания. По съображения за сигурност към този момент са анулирани всички влакове в Уелс.

Железниците предлагат на пасажерите в страната „да преразгледат своите планове“ и акцентират, че влаковете ще се движат с понижена скорост – най-вече до 80 км/ч, а летищата ги поучават да ревизират не е ли анулиран техният полет.

„Естествено, армията е в готовност“, увери министър председателят Борис Джонсън по време на посещаване във военна база.

Службата по околната среда насочи сигнал за 10 „тежки“ наводнения, което значи, че съществува заплаха за живота на хора.

Заради застрашителната прогноза принц Чарлз анулира формален ангажимент в Уелс, заяви офисът му и изрази вяра, че проявата ще се състои по-късно.

Друга стихия – Дъдли, провокира в сряда по-незначителни разстройства в Шотландия и Северна Англия, само че остави хиляди семейства без ток.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР