Най-високите заплати са в обществения сектор и по-точно – финанси

...
Най-високите заплати са в обществения сектор и по-точно – финанси
Коментари Харесай

Заплати от 5000 лева? В кои сектори има ръст на възнагражденията?

Най-високите заплати са в публичния бранш и по-точно – финанси и обезпечаване . Това съобщи икономическият консултант към „ Българската стопанска камара “ доцент Щерьо Ножаров в ефира на „ NOVA NEWS “. По думите му темповете на покачване са доказателство за осветляване на бранша и растеж на възнагражденията . Той изясни, че съгласно числа на Министерство на финансите заложената инфлация на бюджета е в рамките на 4,8 на 100 . От Европейската комисия пресмятат, че ще бъде 4 на 100, а междинното покачване на възнагражденията ще бъде от 9 до 11 % .

Същевременно специалистът от „ JobTiger “ Кристиян Петков разяснява, че поради растежа на инфлацията има и покачване на възнагражденията . Той счита, че няколко фактора въздействат върху растежа, измежду които са и неналичието на работна ръка .

Отчита се нарастване на обявите за работа през февруари спрямо януари, само че има и намаляване по отношение на същия интервал на миналата година. Специалистът твърди, че има спад в бранша на „ Информационните технологии “, а секторите „ Хотелиерство ”, „ Ресторантьорство ” и „ Производство ” се възвръщат постепенно.

В умозаключение – нарастването на заплатите в секторите с най-високи приходи е резултат от конкуренцията за гении и възобновяване на стопанската система . Бъдещите прогнози са за по-стабилни стопански условия, които биха могли да подкрепят спомагателни нараствания в заплатите в бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР