Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28

...
Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28
Коментари Харесай

Температурите ще достигат до 28 градуса през октомври

Най-високите температури през октомври ще бъдат сред 23 и 28 градуса, а най-ниските - сред минус 1 и 4 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

През октомври се чака междинната месечна температура у нас да бъде към нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса, по високите полета - сред 8 и 11 градуса, а в планинските региони - от 4 до 8 градуса. Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър.

В началото на октомври ще доминира облачно време и тук-там, повече в югоизточната половина от страната, ще има превалявания от дъжд. Има условия в обособени региони да бъдат обилни. Ще бъде относително хладно, като по-ниски от нормалните ще бъдат дневните температури. По-малка е вероятността за превалявания в средата и в края на десетдневието, тогава ще има и повече разкъсвания и понижения на облачността. Отново възможност за превалявания и намаляване на дневните температури ще има към 7 октомври.

През второто десетдневие температурите ще бъдат близки и малко по-високи от естествените, като въпреки всичко постепенно ще се намаляват. Облачността ще е раздрана, с повече слънце в часовете към и след обяд. Условия за валежи ще има към 12 октомври, към 15 октомври и в края на интервала.

И през третото десетдневие на октомври времето ще бъде изменчиво. Ще се редуват спокойни и относително топли дни и дни, в които ще минават атмосферни разстройства, при които ще има условия за превалявания. Най-голяма е вероятността за това към 24 октомври и към края на месеца. Като цяло за интервала средноденонощните температури ще останат близки и малко по-високи от нормалните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР