Най-високи заплати в област Враца очаквано получават работниците в сферата

...
Най-високи заплати в област Враца очаквано получават работниците в сферата
Коментари Харесай

Вижте къде във Врачанско дават най-високи заплати и кои шефове са най-стиснати

Най-високи заплати в област Враца предстоящо получават служащите в областта на произвеждане и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива. Колко тъкмо е междинното месечно заплащане в тази сфера обаче се пази в загадка.
Изненада е второто място по заплати в региона. Според проучване на Националния статистически институт в края на предходната година фрагментите в държавното ръководство получават приблизително месечно заплащане е 1 084 лв.. Следват работещите в областта на образованието, които взимат приблизително 1 064 лв. заплата.
Най-ниско платени в края са служащите в административните и спомагателни действия - 564 лв., следвани от чиновниците в хотелиерството и ресторантьорството с 629 лв. и работещите в областта на интервенциите с недвижимите парцели - 637 лв..
Според статистиците по отношение на същия интервал на миналата година междинната месечна работна заплата за Врачанска област нараства с 8.2%. Най-голямо е нарастването в икономическите действия „ Култура, спорт и развлечения” и „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа”, а най-голямо понижение е записано в икономическите действия „ Добивна индустрия ” и „ Селско, горско и рибно стопанство ”.
За публичния бранш междинната месечна работна заплата е 1 528 лв., а за частния – 785 лв..
Средната брутна месечна работна заплата в региона съгласно статистиката за октомври 2018 година е 1 108 лева, за ноември – 1 079 лева и за декември – 1 137 лв.. В съпоставяне с останалите области на страната през четвъртото тримесечие на предходната година област Враца е на 5-то място по индикатора междинна работна заплата. Най-висока работна заплата получават наетите в София - 1 582 лева, а най-ниска във Видин - 763 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР