Най-високата раждаемост от създаването си преди 15 години отчете клиниката

...
Най-високата раждаемост от създаването си преди 15 години отчете клиниката
Коментари Харесай

Девойка на 16 и жена на 56 години родиха в Пловдив!

Най-високата раждаемост от основаването си преди 15 години регистрира клиниката по акушерство и гинекология към болница " Селена “ за предходната 2021 година. Под покрива на лечебното заведение за интервала са проплакали рекордните 2741 новородени, с 13,7% повече от родените там през 2020 година 2411 бебета. Така за трета поредна година пловдивската болница се подрежда на второ място в страната по брой новородени бебета след столичната " Майчин дом “.  

Повишаване и на броя на близнаците регистрират от най-голямата профилирана болница за женско здраве в Южна България. 94 двойки наслада са посрещнали медицинските екипи. Една от аргументите за растежа е задълбочаващият се у нас през последните години проблем с репродуктивното здраве и потребността от здравна интервенция за постигане на бременност.

" Качеството на инвитро услугата в България потвърдено не отстъпва на това в чужбина и от ден на ден двойки избират да се доверят на експертите у нас. През последната година имахме няколко двойки пациенти с правени редица несполучливи инвитро процедури в Турция. Щастливи сме, че взаимните ни старания доведоха до благополучен край и сбъдване на фантазията им за родителство. Три от петте двойки са с близнаци. “, описват от болничното заведение. 

За поредна година лечебното заведение регистрира и растеж на междинната родилна възраст, която за 2021 година е 33,9 години. Най-младата родилка за интервала е на 16 години, а най-възрастната – на 56 години. 32 са дамите, родили сполучливо в профилираната болница, на възраст над 45 години. 

Положителна наклонност регистрират от болничното заведение за доста увеличение на броя на многодетните фамилии. " Ако до преди година – две имахме в месеца приблизително по едно трето или четвърто бебе в семейство, в този момент имаме всяка седмица, даже по-често “, описват от клиниката по акушерство и гинекология и допълват, че са щастливи, че пандемията не се е отразила отрицателно на работата им. 

В отделението за лекуване на бременни дами с коронавирус сполучливо са излекувани 94 пациентки. А акушер-гинеколозите молят бременните и кърмещите дами да се имунизират, като твърдят, че имунизацията против ковид не крие риск нито за майката, нито за бебето.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР