Най-високата жп гара на Балканите - Аврамово, е домакин на

...
Най-високата жп гара на Балканите - Аврамово, е домакин на
Коментари Харесай

Трети фолклорен събор край теснолинейката

Най-високата жп гара на Балканите - Аврамово, е хазаин на Трети народен събор на националното творчество и другари на теснолинейката.

Съборът е под мотото " С хора и песни край релсите тесни ". Началото е от 13 часа, откакто дойдат главните влакови композиции по теснолинейката от Септември и от Добринище.

През деня ще се движат 10 вагона на теснолинейката, обезпечени са 300 места.

Влакът от Септември потегля в 8:35 часа, а в противоположна посока от Аврамово разписанието е в 16:35 часа. Влаковете имат връзки сутринта и вечерта от и за София, Пловдив и Пазарджик.

Организаторите от гражданското съдружие " За теснолинейката " дават обещание изненади през целия ден. Те припомнят на участниците да съблюдават ограниченията за попречване разпространяването на COVID-19 ".

Целта на фестивала е запазване, разпространение и насърчаване на теснолинейката като локална нужда и национално културно благосъстояние.

Край теснолинейката край гара Аврамово се срещат Родопа и Рила, водили са се кървави борби за Освобождението на Родопите и Пиринска Македония, където до Съединението минава държавната граница, където през днешния ден се събират областите Пазарджик и Благоевград, където се намира най-високата жп линия на Балканите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР