Най-високата жена в света Рюмейса Гелги иска да използва рекорда

...
Най-високата жена в света Рюмейса Гелги иска да използва рекорда
Коментари Харесай

Най-високите мъж и жена в света са от Турция

Най-високата жена в света Рюмейса Гелги желае да употребява върха си, приет тази седмица от Гинес, с цел да притегли вниманието към другите хора, заяви Ройтерс.

Със своите 2,15 м, Рюмейса Гелги постоянно се е откроявала. Тя е родена със синдром на Уивър - рядко генетично заболяване, което провокира бърз напредък и други аномалии в тялото.

" Да си друг не е толкоз неприятно, колкото си мислите - сподели 24-годишната Гелги, подпирайки се гордо на проходилка. - Може да донесе непредвиден триумф. "

Това е вторият ѝ международен връх, откакто през 2014 година, когато беше на 18 години, беше приета за най-високата тийнейджърка в света.

Рюмейса Гелги нормално се придвижва с количка или проходилка. Тя споделя, че желае да употребява купата си, с цел да увеличи осведомеността за редки генетични заболявания, като синдрома на Уивър.

" Мисля, че разликите и други характерности, които наподобяват на минус, могат да бъдат превърнати в преимущество, в случай че човек желае това и прави изпитание. Точно това направих. "

Най-високият мъж в света Султан Кьосен, който през 2018 година беше с растеж 2,51 м, също е от Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР