Най-висока степен за пожароопасност има в 12 области на страната.

...
Най-висока степен за пожароопасност има в 12 области на страната.
Коментари Харесай

12 области с най-високата степен за пожароопасност

Най-висока степен за пожароопасност има в 12 области на страната. Най-високата степен на заплаха от пожари е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич и Плевен.
Там е допустимо възникването на бързо разпространяващи се, доста мощни и сложни за преодоляване пожари с замесване на дървесните корони.
Много огромен показател за заплаха от пожари има Източна и Югоизточна България, както и тук-там в Централна Северна България. При този показател има възможност за разразяване на доста мощни пожари с отчасти или цялостно засягане на короните на дърветата.
Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Междувременно в Хасковско към момента има пожари. Все още не е локализиран пожарът в региона на селата Княжево и Срем, община Тополовград. Овладян и локализиран изцяло е пожарът край ивайловградското село Черничино. Успокоена е ситуацията в региона на селата Сакарци и Княжево, община Тополовград, съобщи OFFNews.
Премиерът изпрати 60-тонен булдозер за потушаване на пожарите.
Продължава следствието на аргументите за пожарите в региона. Няма заплаха за обитаеми места, за селскостопанска продукция, няма потърпевши при гасенето на пожарите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР