Най-висока избирателна активност към 11:00 часа има в Благоевград. Това

...
Най-висока избирателна активност към 11:00 часа има в Благоевград. Това
Коментари Харесай

ЦИК: Най-ниска в страната е избирателната активност в Пловдив

Най-висока изборна интензивност към 11:00 часа има в Благоевград. Това сочат данните на „ Галъп ”. До този час до урните в града са отишли 18,2% от имащите право на глас.
Прочетете още
След това се подрежда Кърджали с 14,2%.

Избирателната интензивност в София е 7,9%, в Пловдив 7,7, във Варна – 10,2.

По данни на ЦИК изборната интензивност в Пловдив е 7,25%, като тя е най-ниска в страната, най-висока е в Болярово - 33,94%.

Общата изборна интензивност досега е 12,3%. Изборният ден стартира обикновено, до този миг протича умерено. Молим всички жители да отидат да гласоподават, а претендентите да оставят гласоподавателите да упражнят своя избор умерено. Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Тя заяви, че това, което е постъпило като сериозен сигнал е терзанието, че когато се гласоподава е допустимо при отбелязване да се остави отпечатък от едната върху другата бюлетина.
" ЦИК реши, че бюлетини при които се откриват следи от черната лента или отпечатък следва да бъдат регистрирани като автентичен глас ", съобщи тя.

Досега в ЦИК са постъпили седем тъжби. Най-често това са нарушавания осъществени от секционните изборни комисии, съобщи Матева, Тя разясни, че тези сигнали се препращат към общинските изборни комисии, защото те са способени да извършат необохдимата инспекция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР