Най-висок риск да загинеш при катастрофа има в района на

...
Най-висок риск да загинеш при катастрофа има в района на
Коментари Харесай

Анализ: Най-висок риск от смърт при катастрофа има в района на село Микре

Най-висок риск да загинеш при злополука има в региона на село Микре, Ловешко. Това демонстрира разбор на Института за пътна сигурност.

На 13 август 2017 година двама възрастни и едно дете в региона умират сред Микре и Сопот. На 16 септември 2017 година умира млада жена, а мъж е тежко ранен. На 18 ноември 2017 година един човек умира, а са 7 са ранени при преден конфликт. На 17 декември 2017 година при тежка злополука с рейс умират 9 души, а 19 са тежко ранени.

На 23.01.2018 година при преден удар умират жена, а 8-годишното ѝ дете е тежко ранено. На 26.09.2019 година двама души умират, а трети е тежко ранен на пътя Сопот-Абланица, до с. Микре. На 31.12.2020 година мъж умира, а двама и дете са съществено потърпевши в региона на с. Микре.

За интервала 2017-2021 година там са починали минимум 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко потърпевши.

На 20.04.2021 година стана следващата злополука, в която почина семейство. Експерти на ИПБ направиха ревизия в региона на злополуката и установяваха голям брой дефицити на пътна сигурност. Стационарната камера, намираща се в региона, не работи от години, поставените знаци не дават отговор на нормативните условия.

 Снимка: Институт за пътна сигурност

Организацията на придвижването е спорна, маркировката не дава отговор на минималните нормативни условия за противоположна светлооотразителност, се споделя още в разбора.

" След голям брой произшествия през последните дни още веднъж сме очевидци на кампанийно отношение на виновните институции. Предприемането на акции от страна на Пътна полиция след случаите ни демонстрира отпадналост и липса на проект за ръководство на риска от ПТП. Необходими са незабавни структурни и кадрови промени в транспортната ни система, в противоположен случай ще продължим да повтаряме една и съща неточност ", пишат от Института.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР